Match mot Ljusdals BK

En kassaskåpssäker seger

Publicerades den 21 december 2013 20:46

David Hansen

I tisdags skrev hemsidan om Brobergsmössor som var blöta av svett av all nervositet. Idag fick hemmapubliken istället se en segerdefilering i stort sett hela matchen, och lugnet kunde bibehållas. Det rådde aldrig någon tvekan om var poängen i dagens hälsingederby skulle gå. Broberg var bättre än Ljusdal på alla positioner och genom alla 90 minuter…

De tre senaste hemmamatcherna har Broberg hamnat i tidigt underläge. Även om vissa skulle vilja säga att det blivit en ful ovana, så visade ”Gurt” direkt att läget var helt annorlunda idag. Och jämfört med matchen mot Kungälv var försvarsspelet flera nivåer stabilare. Ljusdal hade svårt mot ett Söderhamnslag som var flera huvuden högre än Nordhälsingarna.

Broberg kunde gå till halvtidsvila med en ledning på hela 5-1, och de fåtalet tillresta LBK-fansen hade redan vid korven i halvtid riktat blickarna mot returen på annandagen.

I den andra halvleken syntes Broberg slappna av något, och bortalaget hade mer eller mindre gett upp matchen. Dessa två faktorer tillsammans var antagligen orsaken till att den andra halvleken saknade bandyunderhållning av någon högre dignitet. Broberg kunde också gå ifrån till en kassaskåpssäker seger, utan att förta sig nämnvärt.

– Vi gör en bra första halvlek tycker jag. Vi tappar lite i andra när isen blir något hoppig, och sumpade några målchanser. Men på det stora hela så är det en säker seger, säger tränare Svenne Olsson efter matchen.

Om vi jämför med matchen mot Kungälv i tisdags?
Vi är mycket stabilare idag på alla positioner. Vi ville visa att vi kunde bättre än mot Kungälv, och det visade vi.  8-2 mot Ljusdal hemma och över 1 200 på läktarna är godkänt.

För oss bandyälskare väntar lite julfirande, innan årets bandydag (Annandag jul) väntar på torsdag. För spelarna däremot blir ledigheten från bandyn mindre.
– Vi vilar imorgon söndag. Sen är det träning dan före julafton och på juldagen.  Vi har ett bra flow nu, och det känns som vi har ett ”GO” i laget, avslutar Svenne