En härlig derbysegerHärlig seger i derbyt

Broberg kunde hälsa Robin Redin och Joakim Jonsson tillbaka i truppen igen efter långvariga skador. Däremot så saknades Jesper Öhrlund och Rolf Larsson. Åter fick Dennis Wasberg äran att vakta buren. Robins återkomst medförde att Simon Blomqvist fick flytta fram i banan och gjorde det på ett bra sätt.

När dagens domare, Mikael Hillerius, blåste till spel så inledde lagen aningen trevande, efter ett par minuters spel så tvingades Dennis Wasberg till aftonens första parad, då Mattias Larsson kom till  avslut. Efter knappt tio minuters spel kunde vi notera aftonens första mål, då Stefan Larsson hittade rätt på lagets andra hörna. En kort stund senare var vi beredda på nästa mål, då Simon Blomqvist plötsligt blev helt ensam med Erik Persson i hemmamålet, men Simon får inte riktigt ordning på avslutet och inte heller returen resulterade.

Utdelningen kom emellertid några minuter senare, då Martin Söderberg hittade rätt. Martin blir frispelad på ett suveränt sätt av Robert Dammbro och Martin kunde behärskat sätta bollen i nät. En riktig kanonstart av Broberg så här långt, som förutom de första minuterna har haft god kontroll på händelserna.

Ju längre tiden går så får hemmalaget allt mer att säga till om på plan och efter omkring tjugo minuter fick Dennis Wasberg åter visa sig på styva linan, när Joel Edling helt plötsligt blev frispelad och i sekvensen efteråt är Jonas Nygren ytterst nära att utöka ledningen på en hörnvariant, men bollen hittade inte in i maskorna.

Edsbyns första mål kom efter dryga tjugo minuter, då Jimmy Jansson till slut kunde överlista en mycket säker Dennis Wasberg i målet. Målet gav hemmalaget allt mer energi, samtidigt som Broberg blev allt mer stillastående. Efter dryga halvtimmen spelad kunde även Edsbyn kvittera, detta genom ett äkta ”Brobergsmål”, dock inte sådant du kan inmundiga på COOPs restaurang eller på McDonalds. Det var Daniel Jonsson som frispelade Joel Edling. Detta resultat stod sig sedan till pausvilan.

Broberg kunde vara nöjda med insatsen under den första halvleken. Dennis i målet visade verkligen prov på sina kvaliteter och försvarsspelet var mycket stabilt under den första halvleken, inte märktes det att Robin Redin gjorde säsongens första insats. Framåt handlade det mesta om Martin Söderberg, även om Jonas Nygren var vår främste så här långt. Lite oroande dock att laget släppte ifrån sig intiativet efter en stark inledning.

Knappt tio minuter in på andra halvlek kunde Broberg återta ledningen, åter var det Martin Söderberg som hittade rätt, den här gången på hörna. Ett par minuter senare var dock kvitteringen ett faktum, då Felix Phersson hittar rätt på en retur ,efter skott från Jonas Edling. Hemmalaget hade nu en ganska stark period och med ungerfär 25 minuter kvar av matchen tog Edsbyn ledningen, för första gången i matchen, det var Simon Jansson som hittade rätt med ett distansskott som totalt ställde Dennis Wasberg helt maktlös.

Knappt tio minuter senare kunde emellertid Broberg kvittera, åter var det en hörna som resulterade och skytt denna gång var Stefan Larsson. Därefter stod matchen verkligen och vägde en god stund. Broberg började så sakta att komma in i matchen igen, efter att hemmalaget hade haft kontroll på skeendet udner en tid. Ett par minuter innan ordinarie speltid var slut så fick Jonas Nygren den stora chansen att avgöra, men avslutet räddades till en hörna. En hörna som Magnus Fryklund dunkade in i nättaket bakom en maktlös Erik Persson. Broberg var därmed åter i ledningen. En ledning som laget sedan kunde behålla under återstoden av speltiden och därmed bärga en oerhört välbehövlig seger.

Goda insatser noterades överlag, från en mycket inspirerad Dennis Wasberg i målet över ett säkert försvarsspel med Ilari Moisala och Magnus Fryklund som primus motorer. På mitten gjorde Vadim Arhipkin ett stort arbete tillsammans med Robert Dammbro och framåt handlade det mesta om Stefan Larsson och Martin Söderberg, men frågan var om inte Jonas Nygren var kvällens Brobergare trots allt. En ständig källa till oro för Edsbyförsvaret och ett härligt passningsspel.

Publicerades den 20 november 2014 12:02
Lennart Jansson    


Huvudpartners