Match mot IFK Kungälv

En gastkramande tillställning

Publicerades den 17 december 2013 22:36

David Hansen    

”Det ordnar sig”. Det var känslan under större delen av matchen. Och visst blev det så också, även om det minst sagt var på det berömda håret… Broberg kunde tillslut vinna en gastkramande tillställning mot Kungälv med 6-5, där publikens nerver satt långt utanpå de tjocka vinterkläderna!

Inledningsvis var stämningen på planen lika avslagen som på läktaren. Inför årslägsta publiksiffran (mycket julstök i stugorna nu?) 587 åskådare kunde Kungälv ta ledningen efter knappa tio minuter.  Kvitteringen kom sedan genom Jonas Nygren på hörna, innan Kungälv sedermera återtog ledningen med 2-1, också det på en hörna. Och när runt halvtimmen var spelad utökade gästerna från västkusten sin ledning till 1-3, efter att Bollnäsfostrade målvakten David Borvall svarat för ett utkast till Mikko Lukkarilla (också med en historia i Bollnäs) som i fritt skottläge svarade för målet.

Med sextio minuter kvar av matchen och ledning för gästerna med två bollar var läget allt annat än ljust för hemmalaget. Spelmässigt, och då framförallt i offensiven, var det dock ingen fara på taket. Broberg stod för det mesta av bollinnehavet i den första halvlekens slutskede, och hade flertalet chanser till reducering. Dennis Wasberg stod däremot i sitt mål och lyfte A-kassa… Med knappa tio minuter kvar till halvtidsvilan kom så reduceringen. Målskytt Robert Dammbro.

Några minuter in i den andra halvleken var kvitteringen ett faktum. Ett hörnmål (kvällens andra) där Stefan Larsson såg till att 3-3 fick hängas upp på den digitala matchtalvan. Och känslan var nu att Broberg kommer att gå ifrån till en säker seger…

Men så blev inte fallet. Kungälv fortsatte kämpa och gjorde lätt överdrivet mål på samtliga av sina målchanser. Ett löst skott efter isen efter en försvarsmiss ledde till 3-4 (med två Brobergsspelare mer på isen), innan Jesper Öhrlund några minuter senare svarade för kvittering. Ytterligare Kungälvmål till 4-5, och uppförsbacken blev allt brantare. Och inte blev den flackare av att oturen grinade hemmalaget i ansiktet med stolpträffar, ribbträffar och en storspelande David Borvall i bortalagets målbur.

Dessbättre kom så kvitteringen. Jonas Engström satte 5-5 med cirka kvarten kvar att spela. Och samme man gjorde även 6-5 senare, och Broberg var för första gången i ledningen i matchen. Vid det senare målet får mycket cred skrivas till Stefan Larssons framspelning.

De sista tio minuterna blev en riktigt gastkramande historia. De som hade Brobergsmössor på sig fick nog vrida ur dessa på svett efter slutsignalen, för så påtaglig var nerverna bland hemmapubliken i matchens slutskede. Kungälv kvitterade också till 6-6 trodde de flesta, innan det kunde konstateras att domaren dömt bort målet för offside.

Efter att laget har fått samlat sig och tränare Svenne Olsson fått gå igenom matchen i sina tankar, träffar jag nämnda tränare för ett kortare snack. Och det syns på Svenne att han inte varit lugn som en filbunke under matchen…
– Vi gör verkligen ingen toppinsats idag. Stundtals är det okey i vårt offensiva spel mot ett Kungälv som spelar mycket lågt. Vi har uppförsbacke i stort sett hela matchen och det känns som vi får jobba i ständig motvind. Det är tungt att spela såna här matcher.

Det är framförallt defensiven som Svenne är missnöjd med. Men det finns även ljusglimtar.
– Chansmässigt är vi överlägsna idag. Det känns som Kungälv gör mål på allt, medan vi får slita hårt för våra mål. Och då är det lätt att vika ner sig när det går emot, men jag vill hylla grabbarna för moralen idag. Vi tycker om varandra och jobbar hårt för varandra. Vi viker inte ner oss, utan vill vinna. Och det är något vi tar med oss.

Nästa match är ”lilla annandagen” på lördag, hemma mot Ljusdal på Arena Hällåsen. En match som givetvis tränare Olsson ser fram emot.
– På lördag kommer vi spela ett bättre defensivt spel. Vi gör inte två såna här matcher på rad, avslutar Olsson som sammanfattar dagens match som ”en äcklig match”…

Huvudpartners

Samarbeten