En avslagen historia

Publicerades den 9 februari 2014 19:51

Lennart Jansson

SEGER MOT SIRIUS

Söndagen den nionde februari var det dags att göra bokslut för elitseriens hemmamatcher då, Uppsalas stolthet, Sirius stod som motståndare på Hällåsen. Efter att precis ha torkat upp efter uppgörelsen i Bollnäs, så erbjöds det ett liknande väder denna eftermiddag, regn och blåst, så de yttre betingelserna hade definitivt kunnat vara bättre.

Broberg saknade de skadade Rolf Larsson och Robin Redin, dessutom så vilade Dennis Wasberg från målvaktssysslan till förmån för Chrystian Larsson. Erik Jonsson gick in i stället för Rolf medan Joakim Jonsson ersatte Robin Redin.

Bortalaget är det aktivaste i inledningen och redan i den första minuten är veteranen Pierre Roos en stolpe från att ge gästerna ledningen. Bortalaget tar emellertid ledningen ett par minuter senare, då en annan veteran, Andreas Eskhult överlistar Chrystian på en frislagsretur. Brobergs replik kom omedelbart, då Jesper Öhrlund sätter kvitteringen efter att ha frispelats av Jonas Nygren. Knappt fem minuter senare hade Broberg vänt underläget till ledning, efter att Stefan Larsson blivit framspelad av Jonas Nygren och Stefan avslutat från vänsterläge.

Ett par minuter senare tar sig Jonas Nygren fram på vänsterkanten men blir attackerad i straffområdet med signal för straff från dagens domare, Jona Kandell. Fram till punkten glider Stefan Larsson, för att utöka hemmaledningen, men straffen sitter klockrent i överliggaren. Utdelningen kommer ett par minuter senare, då Martin Söderberg får fullträff på en hörna inslagen av Robert Dammbro. Målet föranledde våra gäster att ta en tidig time-out för att stoppa raset.

Efter denna intensiva inledning, så gick tempot ned, då Broberg inte behöll farten i spelet utan Sirius fick en del att säga till om, dock utan att sätta Chrystian på några större prov. Broberg noterar inte heller så mycket att tala om, förutom vid en hörna med några minuter kvar av halvleken, där bara försynen hindrade bollen från att hamna i nätet igen.

Lite om insatsen i den första halvleken, Chrystian spelade upp sig efter det tidiga baklängesmålet, som han var utan möjlighet att parera. Försvaret har varit mycket stabilt, med Ilari som härförare assisterad av Magnus Fryklund och Joakim Jonsson på ett bra sätt. Jonas Nygren har varit mycket aktiv och haft en klubba med i de flesta av hemmalagets attacker, Joel Edling, åter på mittfältet, har visat prov på sitt oefterhärmliga passningsspel och framåt ska hela trion ha beröm för ett stenhårt arbete. Noterbart är även att Marcus Enberg fått en hel del speltid och gjort det bra.

Andra halvlek inleds som den första avslutades, mycket avvaktande och inte mycket hände under den första knappa kvarten, men sedan tog sig Jesper Öhrlund fram på högerkanten och slår in bollen mot straffområdet, där den styrs på en försvarare och ställer målvakten. En stund senare är Marcus Enberg ytterst nära att utöka ledningen, men gästernas målvakt lyckas parera med benskyddet.

I sanningen skall man väl påpeka att matchen under den andra halvleken inte var den mest intensiva som utspelats på Hällåsens isrektangel och inte förrän under matchens slutskede skull det noteras några större farligheter. Med fem minuter kvar av ordinarie speltid så utökar först hemmalaget till 5-1, då Ilari Moisala får kalasträff på en hörna inslagen av Joel Edling och i matchens nittionde minut så lyckas gästernas Joel Wigren fastställa slutsiffrorna till klara 5-2.

Noterbart i övrigt från andra halvlek, var att Joakim Jonsson inte kom till spel, vilket gjorde att Robert Dammbro och Erik Jonsson delade på arbetet som back. Under matchens slutskede så fick även Sebastian Lönn en del speltid och gjorde det på ett bra sätt.

Totalt sett en mycket avslagen historia, inför 407 åskådare, där det erbjöds ett irriterande duggregn och en ganska kraftig vind. Matchen saknade dessutom betydelse för hemmalaget, då slutspelsplatsen definitivt säkrades i och med segern mot Bollnäs senast.