Match mot Edsbyns IF

Svenska mästarna starkast i grinigt derby

Publicerades den 31 oktober 2017 22:45

Broberg Bandy    Brobergbandy

Det fanns stora förhoppningar inför kvällens match hos alla brobergsfans. Försäsongen har sett väldigt bra ut och inledningen på hemmaplan med storseger mot TB  har ytterligare skruvat upp förväntningarna.

Dagens match kändes på förhand som det riktigt stora testet för laget hitills och kanske kunde det ges en fingervisning om hur Grönbergs grabbar står sig i konkurrensen  när fjolårsvinnarna Edsbyn stod för motståndet i deras egen hemmalada dessutom.

Inledningen på matchen kunde inte vara bättre sett ur gul synvinkel, 0-1 på hörnretur redan i matchinledningen och så lång allt väl. Glädjen för oss bortasupportrar blev tyvärr inte långvarig då Byn kvitterade i nionde minuten och även det målet tillkom på hörna.

Matchens första halvtimme är helt ok från Brobergs sida, och präglades av ett böljande spel med chanser åt bägge håll. Hemmalagets hetaste chanser kom till efter bolltapp eller felpass från Brobergs sida. Edsbyn försökte komma runt på Brobergs kanter och lyfta in bollar i straffområdet, och bortalaget hade mycket boll på Edsbyns planhalva och skapade en hel del chanser.  I 30 minuten kom så Popa runt brobergs vänsterförsvar och lyfte in bollen till Jonas Edling som sköt in sitt andra mål för kvällen. Kort därpå hade Martin Söderberg ett gyllene tillfälle att utjämna kampen men han missade att raka in bollen i öppet mål och Broberg fick gå till pausvila med ett måls underläge. Fullt godkänd halvlek av Gurt då man kunnat lika gärna kunnat haft ett oavgjort resultat i halvlek.

Andra halvlek började lite som den första slutat med en hel del bolltapp och felpass och för Brobergs del blev det helt avgörande. Max Bergström fick göra en fin straffräddning  i den 53 minuten, men bara några minuter senare gjorde Jonas Edling sitt tredje mål då han rakade in 3-1 till hemmalaget efter att Jonas Nygren drällt med bollen som siste man och sådana misstag blir kostsamma när man möter ett lag som Edsbyn.

Efter 3-1 tappar Bif matchen och hittar inte tillbaka till linjerna som man hade i första halvleken, när så Edsbyn gör 4-1 på en snabb omställning är matchen över fast klockan bara visar på minut 72. Slutskedet av matchen blev grinig och sönderryckt av många utvisningar. Hemmalaget gör både 5-1 och 6-1 innan Broberg utjämnar till 6-2 på straff. Edsbyn hinner också med 7-2 på övertid innan domaren blåser av för full tid.

Sammanfattningsvis så är det en bit kvar att vandra innan vi utmanar den absoluta toppen men potentialen finns definitivt i laget att göra det om man minimerar dom egna misstagen och tar tillvara på dom lägen som alltid kommer samt att hålla huvudena lite kallare när det hettar till på allvar. Med utvisningar blir det för stora ytor för lag som Edsbyn att spela på och dom är effektiva att utnyttja dom.

Det mest positiva från matchen: Vadim ser fortsatt väldigt bra ut, åker mycket i både offensiven och defensiven. Och så Martins dunderstraff!

På Fredag är jag helt säker på att gifflarna får sota för att kusttankern gungade till lite ikväll, till dess har kapten Grönberg fått den på rätt kurs igen.

/Lill-gäddan

Huvudpartners

Samarbeten