Match mot Edsbyns IF

Edsbyn återtog ledningen i matchserien

Publicerades den 28 februari 2017 21:05

David Hansen    Broberg Bandy

Den viktiga tredje matchen… Ja, det brukar sägas att vinnaren i den tredje kvartsfinalen också vinner hela kvartsfinalserien. Utan att ha kollat upp denna statistik är min känsla att det ofta kan ha varit så. Och egentligen är det väl inte så konstigt; för även om det inte blir 3-0 i en matchserie så är det givetvis blytungt att leda med 2-1 i matcher. Men det är bara att hoppas att detta inte stämmer, eftersom Broberg förlorade kvällens match med 7-4.

Förutsättningarna var näst intill perfekta för Broberg, efter att Adam Wijk återkommit från sjuksängen. Tyvärr saknades fortfarande Filip Skoglund, förutom långtidsskadade Fritiof Hagberg. Edsbyn däremot fick ett sent avbräck i eftermiddags, när Tommi Määttä fick två matchers avstängning efter avgörande i Bandyförbundets disciplinnämnd.

Det var Edsbyn som inledde dagens match bäst. Det mesta handlade om hemmalaget i matchens inledning, och Broberg hade svårt att få till några riktigt farliga målchanser. Ledningen tog även hemmalaget efter ett mönsteranfall som måste varit bandygodis för hemmapubliken.

Broberg kom något bättre in i matchen och började skapa mer och mer på egen hand. Tyvärr drabbades Dennis Wasberg av en sträckning (?) när han skulle undvika att en boll skulle gå ut till hörna. Målvaktsbyte i bortalaget, och in på isen kom Max Bergström som gjorde sin första match i ett SM-slutspel på seniornivå; ”Det var ingen skillnad från en vanlig match för mig som målvakt. Men häftigt med bra stämning – där var temperaturen lite högre kan man säga!”

Edsbyn skulle gå upp i en 3-0 ledning och många trodde matchen var helt avgjord. Men 3 mål i bandy är inte någon säker ledning och bortalaget hade långt ifrån givit upp matchen. Ola Grönberg bestämde sig för att nyttja sin Time-Out och den verkar ha gett effekt. Detta eftersom både 3-1 och 3-2 kom. Det är kanske framförallt 3-2 målet som bör omnämnas. ”Signerat Wijk” skulle man kunna benämna det. Adam trampade upp på sin kant och gick fram där han lurade en efter en. Bollen spelades in till Martin Söderberg, som kunde sätta reduceringen. Det är vid tillfällen som dessa som det blir uppenbart att Wijk ska vara på planen och inte i sjuksängen…

Direkt i den andra halvleken kvitterade Broberg. På lagets första hörna förvaltade Jesper Öhrlund chansen och kvitteringen var ett faktum. Vem hade trott det vid 3-0?

Men tyvärr var det Edsbyn som skulle göra nästa mål. Ett bra skott från Hans Andersson och inom tio minuter kom även 5-3. Och där kändes nog matchen ändå avgjord.

Men att ge upp är inte Brobergs melodi. Erik Jonsson reducerade med ca 10 minuter kvar och vid 5-4 var ändå känslan att allt kunde hända. Men i likhet med den första kvartsfinalen var det hemmalaget som kunde gå ifrån till seger. Siffrorna skrevs tillslut till 7-4, efter ännu en jämn match lagen emellan. Bortsett från första och sista 10 min gör Broberg en fullt godkänd insats ikväll.

För Brobergs del är det bara att ladda om inför hemmamatchen på torsdag. Martin Söderberg och Dennis Wasberg utgick i kvällens match. Det återstår att se status på dem inför torsdagens hemmamatch.

Om undertecknad ska försöka sig på lite spelarkritik så vill jag plussa för Max Bergström i målet som fick hoppa in och gjorde det förtjänstfullt. Max stod för flera vassa räddningar. Det märktes även att Adam Wijk var tillbaka på planen idag. I hemmalaget Edsbyn var Oscar Wikblad och Toumas Määttä vassa framåt.

Huvudpartners

Samarbeten