Match mot Edsbyns IF

Bra läge inför avslutningen

Publicerades den 14 oktober 2016 16:35

David Hansen

En seger behövdes. En seger blev det. Broberg var näst intill piskade att vinna dagens derby mot Edsbyn för att hoppet om slutspel i World Cup fortfarande skulle leva. Och efter en mycket spännande avslutning kunde tillslut Söderhamnslaget dra det längsta stået och vinna matchen med 2-1. Men det var långt ifrån en självklar seger…

I den första halvleken präglades matchen av få målchanser och en ganska halvtråkig match. Edsbyn hade de hetaste målchanserna, men tur och skicklighet kombinerat gjorde att det för dagen vita laget inte kunna få in sitt ledningsmål.Men inte någon av Brobergs bättre halvlekar genom tiderna…

Men tillslut skulle det komma, ledningsmålet för Edsbyn. En hörna där bollen balanserar sådär på linjen. Det kan inte ha varit många centimeter i marginal, men Broberg protesterade inte.
– Vi får egentligen vara glada över att Edsbyn bara ledde med 1-0 i halvtid. Det är Dennis Wasberg som räddar oss flera gånger, tillsammans med ett bra hörnrus och ett försvar där vi offrar oss för varandra, säger Brobergs tränare Ola Grönberg.

Ganska omgående i den andra halvleken kvitterade Broberg. Det var en retur där Robert Dammbro var sist på bollen. Och matchen började mer och mer svänga över till Brobergs favör.
– I halvtid pratade vi om delaktighet och bolltempo. Och det tycker jag vi fullföljde på ett bra sätt, säger tränare Grönberg.

En boll i sidled i straffområdet hittade Adam Wijk som relativt obevakad kunde sätta dit 2-1 för Broberg.
Nu var goda råd dyra för Edsbyn, och laget tvingades till en time out. Men även om ”Byn” hade de absolut flesta målchanserna under matchens sista fem minuter, så kunde Broberg försvara sig bra. Men det var inte gratis att försvara sig, för på Brobergs utvisningsbänk var det trångt. Och med tre man mindre i spel blev givetvis ytorna större för Edsbyn. Efter en period av intensiv Edsbyn-press blåste domaren tillslut av matchen och förkunnade Brobergsseger med siffrorna 2-1.
– Det är många utvisningar som jag tycker är onödiga. De var inte feldömda på något sätt, men det är helt fel att vi tar dessa många onödiga utvisningar, avslutar Ola Grönberg.

Broberg laddar nu för lunchmatchen mot Dynamo Moskva imorgon. Ett kanske f.d. storlag, som inte är i samma nivå som de senaste åren. Men ändå en tuff motståndare att knäcka. Seger där, och det blir åtminstone en lördagskväll i Göransson Arena.