Den otroliga vändningen

Publicerades den 18 februari 2014 00:00

Lennart Jansson

BROBERG RESTE SIG PÅ NIO

På måndagen den sjuttonde februari kom den andra kvartsfinalen mot Sandviken att utspelas. Detta inför nästan ideala yttre förhållanden, förvisso den del vind, men inget som påverkade spelet i någon större utsträckning. Broberg hade att kräva revansch för förlusten i den första matchen och nu hade tränare Olsson gjort en del förändringar, då Rolf Larsson åter gjorde comeback, något som gick ut över Jesper Öhrlund.

Till skillnad från den första kvartsfinalen så hade Broberg nu fått bättre ordning på defensiven även om Sandviken hade ett visst grepp om handlingen i inledningen, men en inspirerad Dennis Wasberg, med viss hjälp av överliggaren efter knappa kvarten. Med tanke på inledningen av förra matchen så är det inte konstigt att hemmalaget i inledningen har fullt fokus försvarsspelet.

Det hann gå hela trettiofem minuter innan vi fick se kvällens första mål, då gästernas Edlund görs ned av Magnus Fryklund i straffområdet med straffsignal som följd. Straffen tog Erik Pettersson hand om på bästa sätt och satte bortalaget i förarsätet.

Det hinner gå nästan tio minuter till innan det bränner till igen, först är det Christoffer Edlund som testar Dennis, men Dennis är på sin vakt och kan klara med en elegant skridskoparad. Spelet vänder och efter en lyftning mot gästernas straffområde så får Micke Nilsson bollen på armen, med följd att domare Fager flöjtar för ytterligare en straff. Straffen tar Martin Söderberg hand om och efter vissa besvär så ordnar Martin kvitteringen med det sista som hände under den första halvleken.

Broberg har verkligen fokuserat på defensiven under den första halvleken, där Dennis har satts på vissa prov och klarat av det på ett mycket bra sätt. Försvaret har letts av Ilari Moisala på ett säkert sätt fint assisterat av såväl Robin Redin som Magnus Fryklund. Jonas Nygren har gjort en fin första halva. Andra som har utmärkt sig med goda insatser är Robert Dammbro, som alltid gör sitt jobb. Comebackande Rolf Larsson har jobbat på ett bra sätt men inte varit inblandat i så mycket. Våra offensiva krafter har haft svårt att skapa några direkta målmöjligeter, men som vanligt gör de ett stort jobb i defensiven.

Sandviken inleder den andra halvleken med att skapa en resultatlös hörna efter ett par minuter och i anfallet efteråt så får Joel Edling bollen och arbetar sig framåt på högerkanten och frispelar Jonas Engström som arbetar sig in mot centrum och snyggt sätter bollen i nät bakom en maktlös målvakt. Broberg lyckades endast behålla ledningen i ett par minuter innan gästerna kvitterar, det är Magnus Muhrén som är sist på bollen assisterad av Erik Säfström.

Fem minuter senare får hemmalaget en ypperlig möjlighet att återta ledningen, då domare Fager utdömer ännu ett straffslag för hemmalaget, efter att Jonas Nygren gjordes ned i straffområdet. Martin får åter förtroendet men den här gången sitter dessvärre bollen i stolpen.

Med tjugo minuter kvar att spela, så hamnar Broberg i rejäl uppförsbacke då Sandviken tar ledningen med 2-3, efter att Magnus Muhrén satte bollen detta efter att Erik Pettersson missat sitt avslutsförsök. Drygt fem minuter senare så blir uppförbacken allt brantare efter att Muhrén dunkat in en högerhörna, efter att Dennis hade avvärjt ett friläge från Linus Forslund. Det stannade inte med detta utan ett par minuter senare är det dags för Dennis att vittja nätet ytterligare en gång, nu med Christoffer Edlund som avslutare, Med tre måls underläge och tio minuter kvar att spela var det inte mycket som talade för hemmalaget.

Broberg sätter nu allt på ett kort, och gästernas målvakt får verkligen visa sig på styva linan, innan Erik Jonsson lyckas sätta in en första reducering, detta på en målvaktsretur. Fem minuter senare blir det verkligen nerv i matchen då Stefan Larsson får fullträff i straffområdet framspelad av Robert Dammbro.

I matchens sista ordinarie minut så tilldöms hemmalaget ytterligare ett straffslag eftersom Martin Söderberg blir frispelad men blir nedgjord av gästernas målvakt, i samma situation så drabbas Sandvikens Mikael Nilsson av en skada som innebär ett längre avbrott i matchen. Den som till sist tar hand om straffen är Stefan Larsson och bollen sitter otagbart i nät. Vilken fantastisk vändning hemmalaget har presterat och det stannade inte vi detta utan efter Stefans kvittering så återstod det två minuter att spela. När klockan stod på 98 minuter så tilldömdes hemmalaget en vänsterhörna. En hörna som Joel Edling spelade in till Magnus Fryklund och Magnus sätter vinstmålet för hemmalaget.

En helt otrolig match som utspelades. Inte mycket talade för någon framgång för hemmalaget med tio minuter kvar att spela, men ändå så stod vi där med en uddamålsseger för Broberg. Efter en match med denna karaktär skall hela laget berömmas. Dennis Wasberg gjorde vad han skulle mellan stolparna Ilari gjorde i vanlig ordning en god insats. Magnus, som avgjorde tillställningen, stabil som vanligt. Jonas Nygren och Simon Folkesson gjorde starka insatser på halverna och på mitten imponerade Robert Dammbro. Framåt så måste vi framhålla vår ålderman, Stefan Larsson, inte minst för den oerhört viktiga kvitteringen och såväl Jonas Engström som Martin Söderberg ska ha beröm för sitt slit.

Nu gäller det att inte suga på denna karamell alltför mycket utan nu gäller det att fokusera på torsdagens match, som spelas i Sandviken.