Storförlust mot Vänersborg

Publicerades den 27 november 2015 22:58

Hans Ivarsson

Inramningen är en fredagsmatch i blidväder. Förväntningarna är ställda mot en jämn och tuff kamp mellan två taggade bandylag. I Broberg saknas Robban och Vadim efter skadekänningar. HDennis får förtroendet mellan stolparna och Jesper är åter i spel efter skadan. Så långt stämmer verkligheten mot förväntan.

Det är därefter något sker, eller snarare inte sker. Broberg kommer ut till match utan att ha lagspelet påkopplat och Vänersborg får husera som man vill under de kommande 45 minuterna. Brobergs konstruktiva anfallsförsök kan räknas till färre än antalet fingrar på en halvknuten vänsternäve och skärpan i defensiven kan liknas vid en bordskniv, i plastmaterial. Resultat 0-7. Första halvleks dominant heter Christoffer Fagerström, som firar triumfer med överlägsen skridskoåkning och precist lyrspel.

Den andra halvan av matchen spelar Vänersborg i stort sett av. Broberg tröstmålar genom Martin Söderberg, men bortalaget vinner även den halvan med 1-2. Slutresultat 1-9.

Hemmalaget saknar verkligen Robban och Vadim idag. Därutöver tvingas Robin  kliva av matchen efter skada. Adam omplåstras efter en incident under första halvlek och hinner därutöver plikta med två sittningar vid matchsekretariatet.

Dessbättre finns chans till snabb revansch i samband med bortamatchen mot Bollnäs på tisdag, årets första hälsingederby!