Match mot IFK Kungälv

Broberg/Söderhamn – Kungälv

Publicerades den 23 januari 2016 18:00

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Broberg-KungälvstraffBroberg vänder till en stabil seger och är numret större än gästerna hela matchen.

Trots en chocköppning av Kungälv som gör mål efter knappt en minut så lyckas Broberg vända matchen på Hällåsen!
Efter första halvlek leder Broberg visserligen bara med 2-1 men man har skapat många hörnor och har även några riktigt vassa frilägen med chans till mål. Kungälv försöker med kontringar men utan att det blir riktigt farligt. Broberg kontrollerar matchen i första och ledningen kunde ha varit större men i de avgörande lägena sker en del missar. Jonas Nygren var riktigt het och låg bakom upprullningen av en hel del av vad som hände den första halvleken.

Andra halvlek börjar Broberg med att göra mål efter dryga minuten, och en tvåmålsledning var viktig direkt. När så Dammbro blir utvisad går matchen ner sig för Brobergs del och Kungälv försöker utnyttja tillfället men utan resultat. Med fulltaligt lag kontrollerar Broberg åter igen situationen och man skapar mycket och det är ett lag som arbetar riktigt hårt tillsammans.
-Det är en stabil insats idag av grabbarna, och en bra defensiv vilket är grunden till några av våra mål idag, säger Brobergs huvudtränare Fredrik Rexin.
Söderberg som är i kanonform gör hela 5 riktigt fina mål i matchen, varav ett på straff, och man kan inte säga att han är annat än i kanonform! Det blir dessutom Söderbergs 100:e mål i Brobergs färger och ger honom en tredjeplats i Elitseriens skytteliga!
Brobergs försvarsspel är även det på topp och man tillåter inte Kungälv komma igenom. Brobergs målvakt Wasberg gör en riktigt fin match och avvärjer de kontringar som Kungälv väl gör.
– Enbart 1 insläppt mål på våra 2 senaste hemmamatcher är bra, och något att ta med sig i självförtroendelådan, säger Rexin och fortsätter ”vi gör varandra bra och bjuder inte på något som vi gjort tidigare. Vi spelade enkelt samt på mycket folk vilket gjorde att vi fick med oss kraft i offensiven.”

Kort sagt; Broberg kontrollerar matchen och det blir en stabil och säker seger för hemmalaget!