Match mot Villa Lidköping BK

Brobergs revansch på Villa; en 5-3 seger

Publicerades den 28 december 2017 21:30

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Villa/Lidköping BK stod för kvällens motstånd i årets näst sista match, ett Villa som var väldigt starkt och vann lätt hemma när lagen möttes för två veckor sedan.

Dags för revansch alltså för våra gulsvarta kämpar som för tillfället är inne i en väldigt tuff matchperiod där matcherna duggar tätt och motståndet i de senaste fem matcherna bara bestått av på förhand tippade topplag. Dessutom väldigt viktiga poäng på spel för bägge lagen som båda jagar högre placeringar i tabellen. Glädjande inför kvällens match var att Jonas Nygren var tillbaka i laget igen, då jag tycker att han varit väldigt bra och drivande innan han stoppades av en förkylning mot SAIK. Kul också att Jesper Öhrlund åter är med i laget efter sina sjukdomsbekymmer.

Villa såg vassa ut från start och Rehnvall får göra en räddning till hörna ganska omgående då Villa kommer igenom i inledningsminuten. Inledningen till trots så är det ändå hemmalaget som gör första målet genom Martin Söderberg på pass från Vadim Arkhipkin i den 6:e minuten, och i den 13 minuten är det dags igen då Jonas Engström utökar ledningen för Broberg till 2-0, då han påpassligt sätter en retur från Villas målvakt som inte klarar att hålla ett fint skott utifrån av Jonas Nygren. Bortalaget har mycket boll i detta läge av matchen och skapar en del halvchanser när man försöker sticka in bollarna i Brobergs straffområde. Gurt står dock emot bra och är effektiva i avsluten och försvarsarbetet är riktigt bra halvleken igenom. I den 31 minuten gör Villa 2-1 och det resultatet står sig halvleken ut. Starkt av Broberg att leda i paus då Villa ligger högt och försöker att störa hemmalaget och på inget sätt gör en dålig match men Broberg visar prov på lugn, säkert försvarsspel och ett hårt jobb över hela planen.

Andra halvleken börjar med lite mer böljande spel och mer bollinnehav för Broberg än i första. I den 53 minuten gör Öhrlund 3-1 då Villaförsvaret bjuder på nedtagningen och missar att rensa undan bollen. Hurraropen hade knappt tystnat från den tusenhövdade publiken då Villa replikerade till 3-2 genom Tim Persson. Matchens delikatess serverades av Linus Forslund i den 61 minuten som tog hand om en passning i djupet från Adam Wijk, och Forslund trampade runt Villaförsvaret och sprätte upp den i nättaket till 4-2 och förhoppningarna om en hemmavinst började växa. Villa kom tillbaka i matchen i den 70 minuten då Felix Pherson skickade in 4-3 med ett skott rakt utifrån. Spänningen kunde man inte klaga på i denna match och det var riktigt skönt att det var hemmalaget som hela tiden höll i taktpinnen målmässigt.
Med 7 minuter kvar av ordinarie matchtid satte så Joel Wigren spiken i den västgötska kistan när han slog in 5-3 efter en hörnvariant. Resultatet stod sig och Gurt fick en välförtjänt revansch för matchen i Lidköping.

Publiken hade inget att klaga på ikväll, spänning i 90 minuter och man fick avsluta med att sjunga ”segern är vår”!

Riktigt bra insats idag mot ett tufft motstånd i Villa som alltid är svåra att möta då dom har många spelare som kan avgöra matcher på egen hand. En eloge för försvarsspelet med Ilari Moisala i spetsen som sprider ett lugn omkring sig och ser ut att bli bättre för varje match nu. Arkhipkin måste också omnämnas – han verkar outtröttlig emellanåt och har en speed i åkningen som gör att det ofta händer något när han har bollen. Kul att se Öhrlund tillbaka också; mål direkt och en härlig inställning!
Men – framför allt – en riktigt bra insats av hela laget ikväll med hårt jobb över hela banan samtidigt som man skapade mycket framåt.
Gurts senaste hemmamatcher imponerar och jag rekommenderar alla att komma på Lördag då IK Sirius kommer på besök.