Förlust på hemmaplan mot Vetlanda

Publicerades den 10 november 2017 21:30

Broberg Bandy

Viktiga poäng stod på spel ikväll när Broberg tog emot Vetlanda BK. Bägge lagen har haft liknande inledningar av serien. Uddamålsförlust borta mot Bollnäs har bägge lagen fått utstå.

Gästerna har gjort hyfsade matcher mot VSK hemma och Vänersborg borta men fått stå med en intakt vinstnolla tills förra omgången då man enkelt besegrade Tellus med 11-3. I den matchen stod Johan Löfstedt och Jocke Andersson för 8 poäng tillsammans och på förhand kändes det som att en av nycklarna till vinst mot VBK ikväll var att hålla dessa bägge under kontroll. För våra gulsvarta hjältars del ville man gärna se mer av vad som bjöds under första halvleken mot Bollnäs då man fullständigt sopade banan med gifflarna, fart, tydlighet och delaktighet från samtliga i laget och ett prov på vad man kan när spelet stämmer.

Matchen börjar trevande med mycket pass inom lagen men inga direkt farliga målchanser. Bortalaget är något rakare i sitt spel dock och man söker ofta Joakim Andersson på djupet med lyror och man skapar dom klart vassare chanserna. I 10 minuten är Jocke Andersson helt fri med Rehnvall i hemmalaget som avvärjer målet med en reflexräddning.  I 21 minuten gör så Vetlanda 0-1 genom Patrik Johansson och det är inte helt oförtjänt i det läget. Broberg har svårt att komma fram till några riktigt vassa chanser och man fastnar ofta ute på kanterna medan Vetlanda hela tiden hotar i djupled. I matchens 35 minut får Vetlanda en straff som Löfstedt petar till Jocke Andersson som får en andra chans att helt fri göra mål på Rehnvall – återigen en fantomräddning av Rehnvall. Glädjen över Vetlandas missade straff blir inte så långvarig då man gör mål på den påföljande hörnan då Broberg har svårt att få undan bollen. Halvleken fortsätter i samma stil och Broberg skapar mest halvchanser på skott utifrån. Halvleken avslutas med att hemmamålvakten gör sin tredje frilägesräddning, återigen är det nr 8 i bortalaget som inte lyckas med tredje gången gillt. Halvleken helt rättvist till Vetlanda som hade kunnat ha en större ledning om inte Rehnvall storspelat i hemmamålet.

Den andra halvleken inleds med ett jätteläge för Broberg att kvittera då Linus Forslund missar ett friläge efter fint lyft av Joel Edling. Halvleken fortsätter lite som den första började med lite böljande spel och lite målchanser. 20 minuter in i halvleken har först Joel Edling ett fint genombrott och minuten efter sätter Jonas Nygren 1-2 mellan benen på Vetlandas målvakt efter fint pass av Martin Söderberg. Broberg spelar upp sig och Vetlanda tilläts inte skapa lika mycket chanser. Några minuter efter Nygrens mål har Jesper Öhrlund chansen att kvittera men missar i fint läge och istället gör Vetlanda 1-3 i anfallet efteråt som också blir slutresultatet.  Brobergs  sista 30 minuter är klart godkända, man vågar mer och skapar många farliga målchanser, sätter hårt tryck på Vetlanda som ofta får rensa med mycket folk i eget straffområde. Bortalaget har 3 man samtidigt i utvisningsbåset i slutet av matchen men något mål för Broberg blir det inte. En situation som blev omdiskuterad sker i den 88 minuten när Söderberg i friläge blir avblåst för offside – frågan är om linjedomaren inte kunde skilja på spelarna eftersom alla spelade i gulsvart? – men det efterföljande frislaget spelade Vetlanda till en Brobergsspelare..  Inget att säga om förlusten men Broberg skapade tillräckligt i andra halvlek för att få med sig minst en poäng.

Sammanfattningsvis: Vetlanda spelar med ett väldigt lågt försvarsspel där man alltid har minst 7 man kvar på rätt sida om motståndarna, samtidigt har man en av landets bästa anfallare som ständigt ligger och oroar motståndarna. Broberg får kämpa hårdare för att  komma fram till den sista tredjedelen och ofta kör man fast ute på kanterna, det blir lite omständigt och ser lite långsamt ut ibland, också beroende på att man ska luckra upp en parkerad buss i form av 11 defensiva smålänningar. Försvarsspelet får godkänt ikväll men det offensiva spelet måste bli effektivare. Slutligen: Henrik Rehnvall! Superlativen räcker inte till!