En match med två ansikten

Publicerades den 30 december 2017 20:18

Broberg Bandy    Broberg Medier

Matchdags igen på Helsingehus Arena, endast 46 timmar efter föregående match mot Villa/Lidköping. Ikväll, dagen innan nyårsafton, var det Uppsalabördiga IK Sirius som var på besök.

Matchen den hade verkligen två ansikten, men låt oss precis som vanligt ta det ifrån början. Broberg ställde upp med samma lag, där kapten Fryklund saknades tillsammans med skadade Edling samt Jonsson & Jonsson.

Matchen var knappt 12 minuter gammal då Rehnvall fått plocka bollen ur nät både en och två gånger, först på ett skott utifrån och sedan en straff säkert förvaltad av Hydling i bortalaget. Det där om att matchen hade två ansikten så tillhörde den första verkligen Sirius, då Broberg inte alls var på tårna utan tillät även 0-3 minuter senare, reducerar visserligen till 1-3 genom Engström på fint inspel från Vadim strax efter, men skänker bara minuter senare bort bollen i helt fel läge vilket gav friläge från halva planen och 1-4. Katastrof. Även 1-5 skulle gästerna hinna med innan domare Kandell blåste den befriande signalen för halvtidsvila.

Att Broberg skulle komma ut bättre i andra halvlek visste vi redan, formen kunde i och för sig bara peka uppåt. Men 1-5 kan kännas hopplöst, dock hade många hoppet uppe ändå. ”Två mål före minut 60” gick snacket på läktaren, vilket vi också gjorde, problemet var bara att det gjorde även Sirius vilket gjorde ställningen till 3-7. Öhrlund skulle sen även göra mål ikväll i sin andra raka match sedan comebacken, vilket började sprida hopp på läktaren. Om så inte det räckte så gjorde Wijk även 5-7 tio minuter senare och då började vi äntligen känna igen Gulsvart. När sen Söderberg även fick in 6-7 i en tilltrasslad situation där bollen endast var några decimeter inne så kändes poäng verkligen inom räckhåll. Även segern. Men den gnistan släckte Kalle Mårtensson med sitt 6-8 bara drygt två minuter senare då han med en riktig kalasträff satte det matchavgörande målet bakom en chanslös Henrik Rehnvall.

Om det berodde på underskattning ifrån hemmalaget eller en kanoninsats från gästerna kan lämnas osagt, upp för den enskilda att bestämma men den samlade åsikten är att detta var två bortkastade poäng för ett slutspelsjagande Broberg. All heder åt Sirius som gör det bra, även kul med den tillresta klacken. Men Gurt visar sista halvtimmen vad vi borde gjort från minut ett, vilket gör att kvällens resultat biter lite extra hårt. Men det är bara att rannsaka sig själv och gå vidare, precis som vi alltid gör!