Ytterligare en poäng mot serieledarna

Publicerades den 17 december 2017 18:30

Broberg Bandy    Broberg Bandy

Hammarby stod återigen för motståndet i söndagseftermiddagens match på Helsingehus arena då serien vände. En på förhand mycket tuff uppgift då Bajen haft en strålande form på slutet.

Hammarby hade haft 8 raka vinster och serieledning, men det var ju också Gurt som såg till att segersviten inte förlängdes till 9 raka i förra omgången då man kämpade till sig en poäng på Zinken. Det var också kul att se den inställning alla spelare visade i förra matchen där man kom in i situationerna med en helt annan beslutsamhet än tidigare.

Dagens match inleddes på sämsta tänkbara sätt för hemmalaget då Hammarby gjorde 0-1 redan i den 3:e minuten på hörna. Efter det inledande målet blev det lite avvaktande spel från bägge lagen och det var defensiven som prioriterades, inget av lagen släppte till mycket till chanser för motståndarlaget och det var två väldigt täta försvar vi fick se. I den 23 minuten höjdes stämningen i Helsingehus arena då Adam Wiik hade bollen på egen planhalva och med ett av sina patenterade lyft hittade han Martin Söderberg som plockade ned lyran och snyggt lyfte den över en sprattlande bortamålvakt. Det hinner bara gå 3 minuter innan det är dags för Söderberg att göra sitt andra mål för kvällen, denna gång är det Vadim Arkhipkin som i högerläge på offensiv planhalva lyfter bollen till Söderberg som behärskat plockar ned bollen och rundar Patrik Hedberg i bortamålet och snyggt rullar in bollen. Några fler mål blir det inte under den första halvleken utan spelet fortsätter att vara hårt, tätt och med relativt få målchanser åt bägge håll. En riktigt bra halvlek av Gurt som satte försvarsspelet och utnyttjade sina chanser optimalt.

Andra halvleken började lika tråkigt som den första med ett tidigt bajenmål redan efter 1 minut, då Lebedev skjuter bollen i mål efter ett inspel av Grachev. Ytterligare nio minuter senare styr Christoffer Fagerström in ledningsmålet för Hammarby till 2-3 efter ytterligare ett inspel av Grachev. Hemmalaget fortsatte trots bajenledningen att spela med mycket lyft, en tät defensiv och mycket skridskoåkning. I den 58 minuten gav det utdelning då Jonas Engström påpassligt var framme och högg i en tilltrasslad situation framför mål i samband med ett frislag från vänsterkanten, 3-3 och resultatet speglade matchen väl i det läget. Spelet var som sagt tätt och hårt stundtals med chanser åt bägge håll, och runt matchminut 70 har hemmalaget en 10-minuters period där man spelar väldigt bra. Man trycker på hemmalaget och skapar bland annat en hörna som Linus Forslund skjuter i ribban, men som så ofta sker när man har momentum och inte lyckas göra mål så gör motståndarna det i stället. Grachev får tag i en studsande boll i straffområdet och rullar in 3-4 till Hammarby. Bortalaget fick sin andra utvisning i den 81 minuten och många inklusive mig själv tyckte att den borde kommit långt tidigare…
Broberg vägrade dock att ge sig denna kväll och det personifierades av Jonas Nygren som krigar åt sig bollen vid sargen vid mittplan och driver bollen fram till straffområdet hårt uppvaktad av bajenspelare hela vägen, lyfter den till Söderberg som lägger in den i mål och matchen är återigen utjämnad, matchklockan visade på 83 minuter och några fler mål skulle det inte bli denna eftermiddag.

För den som vill ha nervkittlande matcher med spänning, hårt och tufft spel med heta känslor så var detta en match som hade alla dessa ingredienser. Hammarby spelade väldigt fysiskt och ibland över gränsen men Gurt stod upp ikväll, gav igen, men framförallt så höll dom huvudena kalla och fortsatte spela sitt spel – stor eloge för detta! Det var bortalaget som drog på sig utvisningarna och det är imponerande mot ett så bra motstånd som radat upp segrar under säsongen, men ett lag har man inte lyckas bryta ned – BROBERGS IF.

Rättvist resultat till sist i en match där försvarsinsatsen måste plussas, Arkhipkin och Nygren mycket bra ikväll, hattrick av Söderberg och vår målvakt Rehn-WALL som återigen gör avgörande räddningar och överglänste landslagsmålvakten i bortamålet ikväll.

Ser fram emot fredag och hemmaderby mot Bollnäs!