Match mot Edsbyns IF

Slutspelsdrömmen sprack…

Publicerades den 9 februari 2018 21:58

Broberg Bandy

Säsongen över för Brobergs del (bortsett från den betydelselösa matchen mot Tillberga på tisdag)

Uppladdat för fest i kvällens match på Hällåsen, ett slutspelsjagande Broberg mot ett Edsbyn som jagar pole position i tabellen. Det blev tyvärr dock ingen gulsvart fest i Helsingehus Arena, Edsbyn visar sig ett nummer för stort ikväll och vinner helt rättvist med 2-5 efter ett minst sagt gråslaget Hälsingederby.

Drygt 1400 personer var på plats, i Broberg fick för andra matchen i rad Max Bergström chansen mellan stolparna medans Edsbyns mål vaktades som vanligt utav Anders Svensson. Matchen då, ja den började något avvaktande där det verkligen syndes hur mycket som stod på spel, där Edsbyn så småningom började ta åt sig taktpinnen. Det skulle dröja tills den 11:e minuten innan Hans Andersson satte ledningsmålet för gästerna då han skickar på ett hårt skott utifrån som Bergström inte riktigt hinner få upp händerna på, upp i nättaket 0-1 till gästerna. Chanserna visade sig inte från sin bästa sida, då det helt enkelt inte fanns några. Någon halvchans möjligen men långt ifrån någon bandypropaganda. Ett inslag som skulle visa sig matchen igenom. I den 26:e minuten skulle dock Wigren komma att kvittera då han som sista man på en högerhörna lyckas få in bollen genom det röda ruset.

Det var ett resultat som såg ut att stå sig halvleken ut, men med två snabba mål ifrån gästerna gjorde att Edsbyn kunde gå till halvlek med ledning 1-3. Rättvist? Tveksamt. Orättvist? Absolut inte. Någonstans där gick snacket på läktaren.

Den andra halvleken då? Egentligen inte så mycket att säga om den som hemmasupporter, Broberg försöker men kommer egentligen inte till någon målchans överhuvudtaget då Edsbyn stänger igen på ett sätt som visar tydligt på varför just de tog SM-guld i våras. Lyckas även få in 1-4 och även 1-5 där ytorna öppnar upp sig när Broberg tvingas gå framåt med både Arkhipkin och Fryklund på utvisningsbänken. Söderberg putsar siffrorna till 2-5 då han håller sig framme på en hörnretur, men då är matchen förstås redan avgjord. Efter det är det endast en transportsträcka till slutsignalen som innebär att Broberg inför sista omgången är tre poäng efter IFK Vänersborg och slutspel alltså är en omöjlighet. Nu väntar en sista betydelselös match mellan tabelljumbon Tillberga och ett avsågat Broberg till veckan i ABB Arena, siktar på publikrekord?

Det är alltså bara att bryta ihop, gå på semester och komma igen nästa säsong.

För vi är Broberg, och vi ger aldrig upp!