Match mot Bollnäs GIF

Hälsingederby med fantastisk inramning

Publicerades den 22 december 2017 21:58

Broberg Bandy

4-4 slutade första derbyt i nya Helsingehus Arena, Bollnäs stod för motståndet kvällen till ära och det blev en intensiv, underhållande match ifrån läktarhåll med flera vändningar på resultattavlan. Men låt oss ta det ifrån början.

Fantastisk inramning, två taggade lag, två minst lika taggade klackar, närmare 2200 personer på plats. Matchen då, ja den hann knappt börja innan Nilsson i bortalaget blev friställd med frilägesfantomen Henrik Rehnvall, men denna gång kunde inte ens #1 hindra de orangeklädda från att få en drömöppning på derbyt. Annars tillhörde inledningen hemmalaget, som också kunde kvittera relativt omgående då Linus Forslund drog iväg på en fin tur som inte slutade förrän bollen låg i mål bakom Patrik Aihonen i bortamålet. Sen dröjde det bara drygt 300 sekunder eller 5 minuter om man så föredrar innan Aihonen återigen fick plocka bollen ur nåt då Vadim hittade fram till Engström med ett fint lyft och #90 gjorde då inget misstag. Efter det slog målchanserna av lite på takten, två lag som kände av derbynerven. Bollnäs skulle dock få sista ordet i den första halvleken då de under sista tre minuter gjorde dubbla mål på hörnor av först Mickelsson med ett riktig pangträff i nättaket som inte gav Broberg mycket chans medans Nilsson 2-3 inte såg lika otagbart ut. Men målen räknas och det var alltså 2-3 i halvtid, kanske inte helt rättvist ur den såklart helt neutrala supportern.

Den andra halvleken inledning fortsatte lagen att utbyta halvchanser, Jesper Thyren (J) riktigt pigg i den andra halvleken som provar bortamålvakten med både rappt skott utifrån som krävde en bra räddning, samt även offrade allt och slängde sig rakt in i mål med bollen (nästan) med sig på väg in efter gruff på retur runt Bollnäs mållinje. Istället blev det Bollnäs som tog ett järngrepp om matchen då samme Nilsson återigen gjorde mål på hörna i den 65:e minuten. Men syndes direkt på Broberg att detta var långt ifrån avgjort, om 2-3 var smått orättvist var inte 2-4 mer logiskt. Återigen naturligtvis med det neutrala ögat. Wigren skulle också ge Broberg guldbiljetten tillbaka in i matchen då han drog till från dryga 22-23 meter och vilt jubel på läktaren. Tiden började dock rinna ut, 10 minuter så tog Jens Alftin hemmalagets timeout, och minuterna före och vägen till slutet var det fantastiskt stämning på hemmaläktaren då hejarklacken kände att poängen var inom räckhåll. Rätt skulle vi få också, då evighetsmaskinen Arkhipkin drog till från snarlikt läge som förra målet, med sin inte så kända bössa så drog han iväg sitt citat ”Hårdaste skott i karriären” enligt Erik Jonsson #11. Jublet då behöver ingen närmare beskrivning. Några halvchanser efter det men aldrig riktigt nära ett avgörande, Bollnäs lyckas få någon hörna och Broberg var på väg på en jättekontring men då blåser domare utvisning på Moisala för något jag inte riktigt uppfattade. Men derbyt slutade 4-4 och hur rättvist det var kan vi väl diskutera, men det gör vi någon annan dag. Brobergs spel ser fortsatt stigande ut, låt oss bara hoppas att poängen fortsätter trilla in. God Jul gott folk!