Broberg/Söderhamn – Hammarby

Publicerades den 14 februari 2016 18:02

Lennart Jansson    Hans Ivarsson

BROBERG/SÖDERHAMN VÄNDE MOT BAJEN

Säsongens näst sista hemmamatch spelades på Alla Hjärtans Dag och för motståndet svarade Hammarby IF från Kungliga Huvudstaden, ett lag med våra gamla hjältar, Calle Rutqvist och Adam Gilljam. Broberg/Söderhamn kom till spel utan Stefan Larsson och Filip Skoglund på grund av skador och målet för eftermiddagen vaktades av Dennis Wasberg.

De ytter förutsättningarna kunde minst sagt vara bättre, ett intensivt snöande under hela matchen, vilket bidrog till att publiksiffran stannade vid 680 personer. När dagens domare, Mikael Hillerius, blåste till spel så tog dagens gäster snart hand om taktpinnen, dock utan att några större farligheter noterades. Laget kom inte närmare än ett par resultatlösa hörnor, dagens första mål föll efter tolv minuter spel, då gästerna tog en välförtjänt ledning. Sist på bollen var Ulf Einarsson som kunde slå in en målvaktsretur, efter att Dennis Wasberg hade gjort en utmärkt parad på första försöket från Jesper Jonsson. Målet fick till resultat att gästernas grepp om matchen hårdnade allt mer, men utdelningen uteblev under resterande del av den första halvleken och när domare Hillerius blåste till eldupphör var ställningen fortfarande 0-1 i Hammarbys favör.

Dennis Wasberg presterade en mycket stark insats så här långt, och dessutom hade Dennis god hjälp av en säker backlinje, där Magnus Fryklund styrde sina styrkor med en säker hand, där även Robin Redin gjorde en stark första halvlek. På mitten gjorde Robert Dammbro ett stort slit i defensiven och offensivt låg Vadim Arkhipkin bakom de flesta anfallsförsök, men effektiviteten var inte den starkaste för hemmalaget så här långt.

Inledningen av den andra halvleken fortsatte som den första slutade, med ett ganska markant spelövertag för Hammarby, dock utan att några målchanser kunde noteras, endast ett par misslyckade hörnor. Allt efter hand så får hemmalaget allt mer att säga till om i matchen och en bit in i den andra halvleken ropade många efter straff, då Vadim Arkhipkin hindrades på sin väg mot målet. Med kvarten kvar av drabbning så lyfte Vadim Arkhipkin en boll mot offensivt straffområde, där Martin Söderberg kunde slå in kvitteringen på tennis och en inte allt för motiverad kvittering var ett faktum. Ett par minuter senare var Vadim, mycket pigg dagen, så när att ge Broberg/Söderhamn ledningen, men bollen smet precis utanför stolpen. När matchen såg ut att sluta med delad pott så lyfte Robert Dammbro in en boll i offensivt straffområde och efter en del turer kunde Jonas Engström ge hemmalaget ledningen med 2-1 under den första stopptidsminuten av totalt två och en halv minuts tillägg.

Under stora delar av matchen hade gästerna ett ganska klart övertag, när det gällde spelfördelningen men för en gångs skull hade hemmalaget marginalerna på sin sida och kunde ta en efterlängtad seger. Starka insatser noterades i första hand av Dennis Wasberg i målet och framför honom imponerade backlinjen och stoppade de flesta anfallsförsök från Hammarby. På mitten gjordes starka insatser av Vadim Arkhipkin och Eetu Peuhkuri i offensiven medan Robert Dammbro slet i defensiven i vanlig ordning. Framåt gjorde hela trion en stark arbetsinsats, även om utdelningen inte var de allra bästa. Framförallt så imponerade laginsatsen, där laget krigade till sig segern till sist. Nu ger vi grabbarna stöd i serieepilogen mot Vetlanda på tisdag.