Match mot Bollnäs GIF

BOLLNÄS KLART STARKAST I KYLSLAGET DERBY

Publicerades den 5 januari 2016 23:56

Lennart Jansson    Ingemar Persson

Till årets andra hälsingederby, mot Bollnäs hemma på Hällåsen, hade vintern gjort sin entré, och det rejält med -14 grader, vilket gjorde att publiksiffran 2294 måste ses som inponerande. Innan matchen startade så hedrades den tidigare bortgångne Hernik Schewelius med ett mäktigt tifo från hemmaklacken.

Hemmalaget ställde upp i matchen utan Jonas Nygren, i hans ställe kom Erik Jonsson in i laget och målet vaktades av Henrik Rehnvall för kvällen. När kvällens domare, Jonas Kandell blåste till spel, så tog bortalaget snart hand om taktpinnen och redan efter drygt fem minuters spel tog gästerna ledningen meed 0-1, då Christian Mickelsson hittade rätt på en hörnretur och ett par minuter senare var det dags igen, nu var det Daniel Berlin som dunkade in även den andra hörnan för aftonen.

Efter denna tunga start, så arbetade sig Broberg/Söderhamn allt mer in i matchen och efter drygt tio minuter spel spräcktes hemmalagets målnolla, då Adam Wijk tråcklade sig igenom på vänsterkanten och snäv vinkel kunde överlista gästernas duktige målvakt, Adam assisterades på mittplan av Eetu Peuhkuri. Resten av halvleken höll Broberg/Söderhamn spelet väl uppe även om laget hade stora svårigheter att utnyttja de lägen som skapades, samtidigt som hemmalagets försvar stod emot på ett bra sätt, varför ställningen efter den första halvleken fortfarande var 1-2 i bortalagets favör, men med tanke på spelutvecklingen hade Broberg/Söderhamn att se an den andra halvleken med viss tillförsikt.

Goda insatser så här långt noterades av Adam Wijk på ytterhalven, inte bara för sitt mål, utan med en stor del av lagets anfallsförsök. På mitten stod Eetu Peuhkuri åter för en stark arbetsinsats, kryddat med framspelningen till Adams reducering och Robert Dammbro gjorde i vanlig ordning en stark insats i defensiven och försvaret spelade upp sig efter en oturlig inledning med två raska mål i baken, även om hörnmål är svåra att försvara sig emot och Henrik Rehnvall säker i målet. Framåt hade laget stora problem med att skapa rejäla chanser, men arbetsinsatsen kunde ingen klaga på.

I stället för den efterlängtade kvitteringen, men Martin Söderbergs boll tog i överliggaren, så kunde gästerna utöka ledningen ytterligare, genom Oskar Olsson, detta efter knappt fem minuters spel av halvleken. Nu var det inte nog med detta, efter ytterligare fem minuter blev Broberg/Söderhamns uppförsbacke allt brantare, då Per Hellmyrs tog tillvara på en felpassning i hemmalagets försvar och därmed var matchen mer eller mindre redan avgjord. En stund senare kände sig Fredrik Rexin tvungen att begära time-out för att få ordning på hemmaspelet, en åtgärd som inte fick avsedd verka, istället kunde Bollnäs utöka ledningen ytterligare, detta genom Per Hellmyrs, som åter tog tillvara på ett misstag i hemmalaget.

Några minuter senare kom även 1-7, denna gång genom Samuli Helavouri, detta innan hemmalaget under matchens slutskede kunde frisera siffrorna till 3-7 genom mål av Vadim Arkhipkin assisterad av Adam Wijk, innan Martin Söderberg slog in det avslutande målet på hörna inspelad av Fritjof Hagberg.

Totalt en välförtjänt och klar bortaseger, där Bollnäs för kvällen var en övermäktig motståndare och för Broberg/Söderhamns del gäller det nu att lägga denna match till handlingarna för att påbörja laddningen inför nästa uppgift av elitserien, där Gripen/Trollhättan står för motståndet på lördag.

I ett ganska slätstruket hemmalag fanns det emellertid några ljuspunkter, Henrik Rehnvall i målet gjorde en stark insats och bland utespelarna hände det mest kring Adam Wijk, även Eetu hade en del intentioner i anfallsuppbyggnaden och framåt kretsade det mesta kring Martin Söderberg i vanlig ordning