Hemmapremiären överstökad

Publicerades den 4 november 2015 23:59

Lennart Jansson    Hans Ivarsson

Så var det då äntligen dags för Broberg/Söderhamn att begå säsongens hemmapremiär, som spelades mot Villa/Lidköping, trots den senaste tidens värme. Hällåsens personal att gjort underverk med isen. De yttre förutsättningarna verkade vara helt idealiska, med minimal vind och uppehåll.

Broberg/Söderhamn kunde mönstra ett i det närmaste helt ordinarie lag, endast Stefan Larsson saknades, då Robert Dammbro var spelklar efter skada. Målet för kvällen vaktades av Henrik Rehnvall och i övrigt spelade Filip Skoglund på halven medan Jonas Nygren var placerad på mittfältet.
När väl dagens domare, Roland Fager blåste till spel, inför 1043 åskådare, så startade gästerna piggast och kunde ta ledningen redan efter ett par minuters spel. Det var David Karlsson som plockade ned en lyftning från namnen Martin. Gästerna fortsatte att trycka på och en hel del möjligheter skapades framför en duktig Henrik Rehnvall i målet. Henrik kunde med både tur och skicklighet kunde freda sitt mål från ytterligare påhälsningar. Ju längre matchen pågick fick Broberg/Söderhamn allt mer att säga till om och efter drygt 13 minuters spel kunde så Martin Söderberg kvittera för hemmalaget. Det gjorde han på en målvaktsretur efter ett eget skottförsök.

Ett par minuter senare kunde Broberg/Söderhamn även ta ledningen. Martin Söderberg tog sig fram på högerkanten och spelade in bollen i centralt läge, där fanns Vadim Arkhipkin som såg till att hemmalaget hade vänt på matchen, detta på ”två röda minuter”. Broberg/Söderhamn fortsatte att skapa möjligheter, dock utan att den rätta skärpan fanns.

Under halvlekens slutskede så tog gästerna över matchen igen och skapade en hel del möjligheter, men Broberg/Söderhamns försvarsspel klarade av de flesta situationerna. Med drygt fem minuter kvar av halvleken så kunde emellertid Martin Johansson hitta rätt på en hörna och kvitteringen till 2-2 var därmed ett faktum. Ett par minuter senare kunde dock Broberg/Söderhamn återta ledningen då Filip Skoglund, som gjorde en stark insats, kunde slå in ledningsmålet assisterad av Jonas Nygren. Dessvärre så lyckades Villa/Lidköping kvittera under domarens stopptid av den första halvleken, då Lars Fall hittade rätt på ytterligare en hörna.

Totalt sett var det en stark insats av Broberg/Söderhamn under den första halvleken, även om gästerna inledde klart piggast. Filip Skoglund gjorde en mycket stark insats på halven och försvaret spelade mycket inspirerat och tillsammans med en säker Henrik Rehnvall i målet klarade Brboberg/Söderhamn av de allra flesta av Villa/Lidköpings offensiva ansatser. På mitten gjorde Robert Dammbro en stark comeback och framåt handlade det mesta om Martin Söderberg.

Efter denna pigga och intensiva halvlek så hoppades vi på en fortsättningen inför den andra halvleken. Inledningsvis verkade laget fortsätta på den inslagna vägen från den första halvleken, men ju längre halvleken pågick så slog lagen av på takten. Gästerna hade ett visst grepp om spelet, men utan att de riktigt klara målchanserna skapades, med ett par undantag, då visade sig emellertid Henrik Rehnvall från sin starkaste sida.

Hemmalaget hade svårigheter att skapa de riktigt heta chanserna, bortsett från halvlekens första tio minuter. Lagets stora chans kom dock med tio minuter kvar av halvleken, då Filip Skoglund prövade lyckan i högerposition. Dessvärre så satt skottet i burgaveln och stora delar av publiken trodde för en sekund att bollen satt bakom gästernas målvakt, men så var dock inte fallet.
När sedan dagens domare blåste eld upphör var ställningen fortfarande 3-3 och därmed delade lagen på poängen, efter en mållös andra halvlek. Broberg/Söderhamn har all anledning att vara nöjda efter att ha snuvat Villa/Lidköping på en poäng. Framför allt beroende på en stark laginsats. Henrik Rehnvall i målet gjorde en mycket stark insats. Försvarsspelet, under ledning av Magnus Fryklund och assisterad av Simon Blomkvist och Robin Redin, var starkt och tog udden av de flesta av gästernas anfallsförsök. Filip Skoglund på ytterhalven gjorde en mycket stark insats, kryddat av ett påpassligt mål. På mitten gjorde Robert Dammbro som vanligt en start insats i defensiven, medan Vadim Arkhipkin och Jonas Nygren låg bakom många anfallsförsök. Framåt handlade det mesta om Martin Söderberg assisterad av Jesper Öhrlund.

Totalt sett blev det en hemmapremiär som lovar mer inför framtiden och den framtiden tar vi med oss vänner och bekanta till nästa uppgift på Hällåsen, för att stötta laget mot nya segrar.