Match mot Villa Lidköping BK

Oavgjort i hemmapremiären

Publicerades den 4 november 2016 21:00

David Hansen    Hans Ivarsson

Efter två raka segrar på bortaplan, var det så dags för årets upplaga av Broberg att visa sig för hemmapubliken. Kung Bore hade anlänt till Söderhamn och bjöd på ett strålande vinterväder, så när på ymnigt snöfall strax innan avslag. Men snön gav sig, och till matchen var vädret näst intill perfekt. Att Hällåsens flaggor hänger livlösa, tillhör inte direkt vanligheterna…

Martin Söderberg var ikväll tillbaka på planen, och visade sin målhunger efter att tvingats avstå matchen på Zinkensdamm i onsdags. Däremot saknades Filip Skoglund, som var sjuk.

Matchen inleddes med två jämnspelande lag, och chanser fanns åt båda hållen. Broberg stod för den första noteringen i målprotokollet, när Jonas Nygren satte 1-0 efter knappa fem minuter. Kvitteringen kom på en hörnvariant några minuter efter. För övrigt Villas första hörnmål för säsongen.

Broberg började mer och mer ta över taktpinnen, och laget hade lite fler farliga lägen än Villa i slutet av den första halvleken. Individuella misstag straffar sig ofta hårt, men det tackade Jonas Engström för. Efter ”kompis-passningen” från en Villait, kunde Engström sätta 2-1. Vilket även var ställningen i halvtid.

Andra halvlek var inte gammal när Broberg utökade sin ledning till 3-1 genom Martin Söderberg. Och Brobergsledningen kändes ganska stabil. Det fanns även bud på 4-1.

Istället var det Villa som kom tillbaka in i matchen. Hörnor hade ju inte varit Villas melodi tidigare i Elitserien, men nu kom det andra hörnmålet. David Karlsson satte 3-2 när knappa halvtimmen återstod. Av bara farten satte samme Karlsson kvitteringen till 3-3 några minuter senare.

Villa tog över taktpinnen, och Broberg tvingades till Time-Out. Men istället för att ta tillbaka taktpinnen tog Villa ledningen med både 4-3 och 5-3, bara 77 sekunder mellan målen. Och från Brobergsbänken hördes det skrikas att de gula skulle kämpa de tio minuterna som är kvar.

När det kändes som att Villa istället skulle gå mot en säker seger, visade istället Martin Söderberg vägen genom reduceringen 4-5. Och de sista tio minuterna skulle visa sig bli en riktig nagelbitare.

Taket på huvudläktaren bör nog kontrolleras av Hällåsens vaktmästare imorgon. För när Jonas Engström i den 87:e minuten kvitterade såg det ut som taket skulle lyfta av hemmajublet. Från att tio minuter från slutet sett ut att bli en säker Villa-seger, så hade Broberg vänt på steken (eller åtminstone kvitterat…).

Hemmapubliken gjorde allt de kunde för att jobba in 6-5 till Broberg. Och en hörna till Broberg var det absolut sista som hände i matchen. Men hörnan blev resultatlös, och slutresultatet 5-5 får nog anses som rättvist.

Nu väntar en bortamatch på tisdag mot ”Mesta Mestarna” Västerås på bortaplan. Och om en vecka är det bandy igen på Arena Hällåsen. Då mot ett annat Västeråslag, Tillberga. Kom i håg – Bandy kan vara otroligt spännande!