Match mot Västerås SK

Strong insats mot svenska mästarna men noll poäng

Publicerades den 20 november 2015 23:51

Hans Ivarsson

Broberg möter VSK på Hällåsen under perfekta förhållanden. De första 45 minuterna bjuder på riktigt bra bandy. Båda lagen ger anfallarna fins lyft att fånga och vi får se snabba genomåkningar.

Efter 22 minuter hålls Filip Skoglund fast i VSKs straffområde och domaren dömer straff till Broberg.
Martin Söderberg är säkerheten själv och 1-0 kommer upp på matchtavlan. Minuten senare tilldöms VSK en straff och Anders Bruun kvitterar.

Några minuter senare kan Jonas Nilsson överlista Dennis Wasberg och ge bortalaget ledningen. Broberg fortsätter dock skapa fina chanser och i 40:de minuten assisterar Vadim Arkhipkin notoriska målskytten Martin Söderberg som kvitterar till 2-2. Gästerna äger mer boll under första halvlek men hemmalaget har väl så många chanser.

Under andra halvlek lyckas VSK  ta ledningen genom två mål av Mikael Olsson.  Inget som gör att Broberg deppar ner sig utan man fortsätter jobba och skapar chanser. Man reducerar också till 3-4 efter en fin hörkanon av Jonas Nygren.  Samme Jonas har sedan chansen att kvittera men skottet smiter utanför. Detta under en period då gästerna har tre man på botbänken. Fränt spel gör att även Broberg får lira en man kort.  Sen stänger  VSK matchen genom att göra 3-5 och på stopptid även 3-6.

En bra insats av Broberg som inte hade marginalerna med sig under första halvlek. Två ramträffar på hörnor och en, i mitt tycke feldömd straff. Borde ha varit frislag till Broberg i momentet innan. VSK spelaren plockade ner bollen med hög klubba. Sett över 90 minuter vinner dock gästerna rättvist. Men siffrorna speglar inte matchen.