Broberg/Söderhamn Bandy – Tillberga

Publicerades den 18 december 2015 22:59

Lennart Jansson    Hans Ivarsson

HÖRNORNA RÄDDADE BROBERG/SÖDERHAMN

Elitseriens sista omgång innan det skall firas julens stora högtid, spelades fredagen den artonde december, då returmötet mot Tillberga från Västerås stod på agendan för laget. Matchen spelades under nästan idealiska förhållanden, med en temperatur kring fryspunkten och inledningsvis en inte allt för besvärlig vind.

Broberg/Söderhamn tvingades ånyo komma till spel utan Robin Redin samt Eetu Peuhkuri och målet för kvällen vaktades denna gång av Dennis Wasberg. När sedan drabbningens domare, Keijo Hyvärinen blåste till spel, inför glest besatta läktare, så inleddes matchen med ett avvaktande spel från bägge lagen. Det var kvällen gäster som noterade den första halvchansen, då Rinat Shamsutov testar Dennis i målet som lyckas parera. Minuten senare kom hemmalagets första målchans, då Stefan Larsson prövar lyckan, men skottet täcktes till en resultatlös hörna.

Kvällens första mål noterades efter knappa kvartens spel, då Martin Söderberg tog vara på en felpassning från Tillbergaförsvaret och kunde behärskat sätta hemmalaget i förarsätet. Några minuter senare var det nära att gästernas stora stjärna, Rinat Shamsutov kom till ett farligt avslut, men hemmaförsvarett kunde avstyra.

Efter drygt tjugo minuters spel så var det Fritjof Hagberg som tog sig fram och prövade lyckan med att distansskott, som sånär ställde gästernas målvakt, ett avslut som var värt ett bättre öde. Därmed var det slut på farligheterna under den första halvleken, som slutade med ställningen 1-0, i en halvlek som kännetecknades av lågt tempo där mycket av spelet var förlagt till mittfältet och de stora målchanserna lös med sin frånvaro. Dennis Wasberg fick visa sina kunskaper vid ett par tillfällen och hade god hjälp av uteförsvaret som säkert styrdes av Magnus Fryklund. Av övriga så gjorde Robert Dammbro en stark insats, inte minst i defensiven. Framåt handlade det mesta om Martin Söderberg.

Drygt fem minuter in på den andra halvleken kunde gästerna kvittera, genom Måns Engström, på ett distansskott som går in via Dennis Wasberg. Det räckte inte med detta, utan ett par minuter senare var gästerna i ledningen, efter att Pekka Rintala överlistade Dennis i målet. Efter ytterligare några minuter blev hemmalagets uppförsbacke än brantare, då gästerna utökade ledningen till 1-3 genom genom Robin Andersson. Dessa olyckliga minuter föranledda Fredrik Rexin att begära time-out för att få ordning på lagets spel.

Tio minuter senare kom utdelningen för hemmalaget, då Martin Söderberg satte sitt och Broberg/Söderhamns andra mål för matchen, detta på en hörna innslagen av Robert Dammbro. En kort stund senare var Martin framme och oroade bortalagets målvakt, men bollen smet utanför.

Utdelningen för Broberg/Söderhamn kom sedan med tio minuter kvar av ordinaire speltid, då Adam Wijk avslutade en hörnvariant, assisterad av Jonas Nygren, med att lyfta in bollen i burgavlen och därmed hade Broberg/Söderhamn räddat lite av äran, men laget ville med och i den tredje stopptidsminuten upprepades mönstret, då Adam Wijk satte ytterligare en hörnvariant och därmed hade Broberg/Söderhamn vänt underläget till en efterlängtad seger i en match som aldrig nådde de högre höjderna, men trots allt är det poängen som är det viktiga. Dennis Wasberg gjorde en klart godkänd insats i målet och uteförsvaret klarade sina uppgifter på ett bra sätt, med undantag för några olyckliga minuter under inledningen av den andra halvleken. Adam Wijk måste premieras för sina avgörande mål och på andra ytterhalven gjorde Jonas Nygren en stark insats. På mitten handlade det mesta om Robert Dammbro och Vadim Arkhipin och framåt lyste Martin Söderberg klarast. Efter denna seger väntar Sandviken som motståndare i nästa omgång, som spelas på den traditionella annandagen. Se nu till att fylla upp bussarna till Sandviken så att laget får det stöd som laget förtjänar.