Publicerades den 11 december 2015 23:56

Lennart Jansson

SANDVIKEN FÖR STARKA

Efter de två senaste bortamatcherna var det så dags att åter ta Hällåsens is i besittning för säsongens tolfte elitseriematch för Broberg/Söderhamn. För motståndet svarade topplaget Sandviken. Broberg/Söderhamn kunde hälsa Filip Skoglund välkommen tillbaka efter en match frånvaro, däremot saknades fortfarande Robert Dammbro och Robin Redin.

De yttre förutsättningarna kan ingen klaga på, ett par minusgrader med en del vind, som dock inte störde spelet i någon större utsträckning. När väl dagens domare, Roland Fager blåste till spel, så inleddes matchen med ett böljande spel och redan efter ett par minuters spel kunde bortalaget ta ledningen genom Christoffer Edlund. Hemmalagets replik kom tämligen omgående, då Stefan Larsson i centralt läge frispelar Jonas Engström som hittade rätt bakom gästernas målvakt med ett skott från vänsterinnerposition från straffområdeslinjen.. Hemmalagets glädje blev mycket kortvarig, minuten senare hade Erik Pettersson återgett bortalaget ledningen efter att ha fått fullträff på en lyftning.

Därefter dröjde det fem minuter innan det var dags att mtoera nästa mål, åter var det gästerna som hittade rätt, den här gången var det Christoffer Edlund som hittade en väg genom hemmaförsvaret och överlistade en övergiven Dennis Wasberg i målet. Sandviken fortsatte att utnyttja sina chanser och ett par minuter senare var det dags för Erik Pettersson att utöka ledningen och när samme man satte 1-5 minuten senare, så kände sig Fredrik Rexin tvungen att begära en tidig timeout för att få stopp på blödningen.

Inleningsvis verkade timeouten få den tänkta verkan på laget, som skapade en del halvchanser, dock utan någon mer nätkänning. I stället kunde gästerna ytterligare utöka ledningen efter en halvtimmes spel, åter var det Erik Pettersson som hittade rätt. Några minuter senare så kunde hemmalaget frisera till siffrorna en aning, då Jonas Nygren frispelar Martin Söderberg, som sätter Brboerg/Söderhamns andra mål för aftonen. På tilläggstid under den första halvleken kunde Christoffer Edlund spika halvtidssiffrorna till klara 2-7 i bortalagets favör.

Så här långt hade inte mycket fungerat för hemmalaget och naturligtvis kändes matchen redan här helt avgjord. De förväntningar som fanns inför den andra halvleken var att laget skulle visa upp ett bättre spel. Efter ett par minuters spel av halvleken så hittade Jesper Öhrlund rätt på en hörna assisterad av Adam Wijk. Drygt fem minuter senare kom nästa reducering, denna gång var det Martin Söderberg som hittade rätt, åter var det Adam som stod för framspelningen. När sedan domare Fager hittade en förseelse i Sandvikens försvarsområde, så fick Martin Söderberg chansen från straffpunkten, och den möjligheten tog Martin vara på efter bästa förmåga.

Målet föranledde Sandviken att ta timeout för att inte tappa greppet om matchen. Broberg/Söderhamn fortsatte att skapa chanser, men utdelningen uteblev, bästa chansen hade måhända Fritjof Hagberg i högerposition. Tiden gick och hemmalaget satte  allt på ett kort för att komma i kapp, men som så många gånger tidigare, när utdelningen uteblev, så kunde Sandviken avgöra tillställningen genom två mål under de sista tio minuterna genom Christoffer Edlund, så att bortasegern skrevs till klara 5-9.

Broberg/Söderhamn skall ha en eloge för att laget gjorde en kraftsamling under den andra halvleken och verkligen utmanade Sandviken om segern, något som inget tydde på under den första halvleken. Naturligtvis ska Martin Söderberg ha beröm för insatsen under den andra halvleken, där även Adam Wijk visade klassen tillsammans med Jonas Nygren och Vadim Arkhipkin. Nu får laget ta nya tag inför vändningen av elitserien, där nästa uppgift består i att möta Tillberga på bortaplan.