Match mot Kalix Bandy

En arbetsseger

Publicerades den 13 november 2015 23:49

Lennart Jansson    Hans Ivarsson

Så var det dags för säsongens andra uppgörelse hemma på Hällåsen och för motståndet stod Kalix Bandy. De yttre förutsättningarna hade kunnat vara bättre, ett stundtals intensivt regnande under eftermiddagen, som förvisso slutade innan det blev dags för dagens domare, Thomas Behlander, att blåsa till spel.

Broberg/Söderhamn kunde äntligen hälsa Stefan Larsson välkommen tillbaka efter en lång skadeperiod och dessutom var Dennis Wasberg återsälld efter sjukdom. Saknades gjorde istället Robin Redin och Jesper Öhrlund, i Robins ställe fick Joakim Jonsson chansen som back. Hemmalaget startade matchen med att gganska snabbt ta hand om taktpinnen, även om de klara målchanserna uteblev. Kvällens första mål föll efter dryga kvartens spel, då Adam Wijk slog till med ett slagskott i vänsterinner position, assisterad av Jonas Nygren.

Matchen stod sedan och vägde, där hemmalaget hade viss kontroll på spelet, men Kalix saknade inte chanser dock visade Henrik Rehnvall upp sin bästa sida och höll målet rent från påhälsning. Efter hand tog Kalix hand om spelet, samtidigt som Broberg/Söderhamn allt mer försökte med långa bollar mot våra anfallare. Dessa försök stoppades säkert av bortaförsvaret, med Olov Englund som stabil general. Under halvlekens slutskede så skapade Kalix två farligheter, först rann Christoffer Norin igenom på en lyftning men avslutet var inte av bästa kvalitet. Innan halvleken var över kom dock kvitteringen, detta genom Erik Olovsson som tog sig igenom vårt försvar i centralt läge och kunde säkert överlista en maktlös Henrik Rehnvall i målet.

Sammantaget efter den första halvleken, så startade Broberg/Söderhamn matchen något bättre, men ju längre halvleken pågick så gled initiativet över till Kalix, varför det oavgjorda resultatet  så här långt kändes ganska rättvivst. Henrik Rehnvall gjorde en mycket stark första halvlek. Andra positiva ingredienser var Adam Wijk och FIlip Skoglund på ytterhalvorna. Framåt handlade det mesta om Martin Söderberg, medan Jonas Nygren var bland de piggaste på mitten.

Den andra halvleken inleddes ganska avvaktande, även om hemmalaget hade ett visst spelövertag och efter fem minuters spel kunde Jonas Engström återge Broberg/Söderhamn ledningen, framspelad av Fritjof Hagberg, där Fritjof tog sig fram på vänsterkanten och hitttar Jonas i centralt läge. Därefter tog hemmalaget ett allt mer stadigt grepp om spelet och efter ytterligare tio minuters spel kunde Magnus Fryklund utöka ledningen till 3-1, detta i efterspelet efter an hörna, bollen serverades av Adam Wijk.

Efter detta stod matchen och vägde, Kalix satsade allt mer med långbollar men hemmaförsvaret stod emot på ett bra sätt och det enda som gästerna skapade var en mängd hörnor, där hemmalaget med tur och skicklighet kunde freda sitt mål. När matchen närmade sitt slut, så kunde Adam Wijk på egen hand avgöra tillställningen med  sitt andra mål för kvällen.

Totalt en säker seger, där hemmalagets toppar var Henrik Rehnvall i målet. Adam Wijk med 2 mål och 1 assist, Magnus Fryklund styrde försvarsspelet på ett säkert sätt. Framåt gjorde Martin Söderberg som vanligt en stark arbetsinsats, även om målen uteblev denna kväll. På mitten handlade det mesta och bästa om Jonas Nygren.

Nu får laget suga på denna seger innan det blir dags att fortsätta seriespelet med ett besök i Uppsala för en drabbning mot Sirius.