Match mot Västerås SK

Brobergs nya lagbygge nära att bryta ner ”mesta mästarna” i Svenska Cupen

Publicerades den 1 oktober 2017 11:35

Broberg Bandy

Det var små marginaler som avgjorde en väldigt jämn på söndagmorgonens semifinal i Svenska Cupen mellan Broberg och Västerås.

Västerås chockstartar matchen och har redan efter 20 sekunder en jättechans. Efterföljande hörna är också väldigt nära för VSK efter en tilltrasslad situation. Utdelningen kommer ganska omgående då Grön omarkerad mitt i straffområdet pangar in 1-0 efter frispelning av Jansson. Som supporter blir man orolig att det ska rinna iväg då det känns som att Broberg inte riktigt är vakna.

Det är mycket felpass, man hamnar fel i försvarsspelet samtidigt som Västerås skapar mer farliga chanser. I 13:e minuten har Wijk en fin lyftning till Söderberg och här börjar Broberg komma in mer i matchen. Man börjar skapa mer chanser och det jämnas ut mellan lagen. I 20e minuten tar Nygren ett skott utifrån som skapar en hörna och den tar han tillvara på själv genom att sätta den direkt bakom VSK-målvakten och vi har 1-1 i matchen.
I detta skede är det Broberg som har tagit över matchen och skapar mycket fina målchanser. I samband med en hörna (26 min) är man mycket nära. Wijk har sedan ett fint lyft till en friställd Söderberg. Kort sagt har man en varsin halva av första halvlek.

Domarna har valt att ligga på låg toleransnivå och det blir en hel del utvisningar i matchen.
I början av andra halvlek startar Broberg med 2 man mindre på plan, trots detta får man en drömstart då Forslund vickar igenom hela VSK-försvaret och prickskjuter in 2-1 mer eller mindre på egen hand. VSK fortsätter trycka på med flera man på isen och Jansson sätter 2-2 i trångt läge i straffområdet. Broberg tar åter kommandot när Arkhipkin får en fin passning från Hagberg och kan skrinna igenom VSK´s försvar och dundra in 3-2 till Broberg. VSK trycker på mer och viss fördel till VSK som får 3-3 när Olsson prickskjuter in bollen efter passning av Jansson.

Andra halvlek relativt jämn även om matchen blir aningen sönderryckt av alla utvisningar. Fullt rättvist går matchen till sudden där det märks att det är mycket nerver som spelar in och där Broberg drabbas av två utvisningar vilket gör det svårt att på allvar hota VSK i sudden.
Straffslagen är det inte mycket att orda om: VSK är lugna och säkra och kan ta hem finalplatsen.

Det ser ut att bli en mycket spännande säsong hemma på Hällåsen så mitt tips till alla är att se till att säkra ett seriekort för en plats i arenan i vinter för det lär bli rusning på dem nu! (seriekorten har när detta skrivs redan släppts för medlemmar. red.anm.)