Match mot Västerås SK

Förlust i cupöppningen

Publicerades den 30 augusti 2023 14:48

Anders Jansson    Ingemar Persson

Västerås gästade Helsingehus arena i premiären av Svenska cupen. Regerande mästarna åkte hem med två poäng efter 6-2, efter en match som var jämnare än vad siffrorna visar.

Hemmalaget tog annars ledningen redan i den tredje minuten när Jaakko Hyvönen plockade ner ett lyft från Robin Öhrlund och sprättade upp bollen i nättaket. Broberg visade sedan upp en varierad offensiv och stabil defensiv under kommande halvtimme. Efter att Västerås kvitterade efter dryga halvtimmen tappade Broberg lite momentum och Västerås kunde rinna ifrån till 3-1 innan halvtid. Ett inte helt logiskt resultat sett till matchbilden.

Andra halvlek startade Broberg starkt och reducerade också genom Martin Söderberg på hörna i den 56:e minuten. Samma man brände också ett friläge och chanser saknades inte för Broberg som jagade kvitteringen. I samband med detta fick Västerås också större ytor att ställa om på och när man gjorde det till 2-4 i den 83:e minuten kändes det som att tåget gick. Ytterligare två mål hann man också med att kontra in innan visslan gick.

På det hela taget en bra insats av Broberg som långa stunder spelade bra men i vissa sekvensen gick ifrån det en aning och blev lite slarviga. Men om helhet kändes det som en match som var betydligt jämnare än vad resultatet vittnar om och det finns en del positivt att ta med sig från matchen.