Match mot IFK Vänersborg

Seger efter sent avgörande

Publicerades den 8 december 2023 23:27

David Hansen

Det satt hårt inne, men det blev seger och två blytunga poäng in på kontot. Broberg vann kvällens drabbning mot Vänersborg med 5-4 efter ett sent avgörande.

De senaste matcherna har Broberg haft en ful ovana. Att ständigt ge motståndarlaget ett inledande handicap med två mål. Vetlanda, Motala och nu ikväll Vänersborg. Och i alla dessa tre matcher var man dessutom det bättre laget. Ikväll var det två hörnmål så att ställningen efter dryga fem minuter var 0-2. Men nog med negativitet nu.

Broberg har, trots dessa starter, visat att de trott på sitt spel och de har kämpat på. Efter dryga 20 minuter reducerade Jesper Öhrlund till 1-2 (tredje målet i matchen och tredje målet på hörna). Därefter kvitterade Martin Söderberg till 2-2, vilket då var matchens första spelmål. Tre hörnmål och mängder med hörnor hade präglat matchen.

Vänersborg återtog ledningen, men Broberg kvitterade. Och med ställningen 3-3 i halvtid var matchen oviss, även om Broberg visat det bästa spelet.

Matchen fortsatte vara jämn i målprotokollet även i den andra halvleken, men med viss fördel i spelet för Broberg. Söderhamnslagets anfall kändes farligare än Vänersborgs.

En kanske avgörande sekvens kom när lagen inom några minuter tilldömdes en varsin straff. Som vanligt hette nyckelpersonerna Martin Söderberg och Max Bergström. Och det slutade också ”som vanligt”. Utan att ha statistiken framför just nu, så är väl ändå känslan att Martin Söderberg sätter fler straffar än genomsnittet och att Max Bergström räddar fler straffar än genomsnittet?

Vänersborg kunde ändå strax därefter kvittera matchen till 4-4 och det mesta kändes ovisst, även om det var Broberg som förde spelet och hade bäst lägen till ledningsmål. Därför var det oerhört förlösande när Martin Söderberg, efter en hörnvariant signerad Philip Flodstam, satte 5-4. Speciellt för Martin kanske, som haft lite ”stolpe ut” i avgörande lägen senaste matcherna. Men framförallt för Broberg. Tabellen är jämn, det skiljer inte många poäng mellan kvartsfinal och kvalspel just nu.

Nästa vecka är det dags för långresa till Sjöaremossen i Frillesås. Och i Helsingehus Arena ses vi igen nästa fredag, då svenska mästarna Västerås kommer på besök.