Publicerades den 21 september 2016 23:05

David Hansen

Intresset för dagens match i Göransson Arena såg ut att vara stort. Hela parkeringen var full av bilar. Men någon publikinvasion i arenan var det såklart inte tal om, och undertecknad fick känna på flera låsta dörrar innan han förstod att han var tvungen att gå in via omklädningsrummens entré. På läktaren satt i stort sett bara personer med anknytning till lagen, förutom några som just avslutat sin träning. Kort sagt, inramningen var en typisk träningsmatch…

Broberg kom idag till spel utan några av de tongivande spelarna. Jonas Nygren, Magnus Fryklund, Joel Wigren och Robin Redin saknades alla. Inte de bästa förutsättningarna alltså!

Träningsmatch var ordet, ja. Första halvleken spelades i ett mycket lågt tempo, och det 50-talet personer på läktarna var nog glada att det var fri entré. För någon valuta för någon entrépeng var det inte tal om… Tillberga tog ledningen med 1-0, en ställning som stod sig in i halvtidsvilan. Som kuriosa kan nämnas att Tillberga vann skottstatistiken med hela 2-1, så kan ni nog skapa er en bra matchbild av hur halvleken såg ut!

I halvtid pratade Broberg, enligt assisterande tränaren Ola Hallberg, om att få ett bättre bolltempo. Något man också delvis lyckades med. Båda lagen ökade tempot något i den andra halvleken, och redan efter 10 minuter hade dubbelt så många mål gjorts som i hela den första halvleken. Broberg kvitterade Tillbergas 2-1-ledning och tog även hand om taktpinnen. Men Tillberga kvitterade strax innan slutsignalen, och lagen kunde åka av isen genom att broderligt ha delat på segern…

Ola Hallberg berättar för hemsidan att detta inte var någon klockren match från Brobergs sida. Men att han ändå tycker laget kämpar på och gör en del bra saker.
– Men tempot är jag inte alls nöjd med. Vi gör det stundtals bra, men ofta faller i in i att åka för mycket.

Som bekant delas ju inga poäng ut i träningsmatcher, och ibland syntes det också tydligt på isen. Det gäller istället att försöka få ut så mycket som möjligt spelmässigt av matchen.
– Jag tycker vi får ut en del, men det finns också mer att jobba på. Vi behöver träna mer på stor plan och lära oss att känna varandra i spelet. Det är alltid några nya personer och nya positioner, så det kan bli lite hattigt ibland, säger Ola Hallberg.

Broberg varvar nu barmarksträning och rink med ispass i Edsbyn och Sandviken.
– Det är ju långt ifrån optimalt med att träna långt hemifrån och komma hem halv tolv. Men Broberg är van, avslutar Ola Hallberg innan han åter går in till spelarna i omklädningsrummet.