Stark vinst i jämnt länsderby

Publicerades den 23 september 2023 13:00

Anders Jansson    Ingemar Persson

Målsnålt och jämnt med ändå en hyfsat underhållande match, där Broberg drog längsta strået med ett avgörande på övertid.

Ett heltänt hemmalag inledde matchen i ett högt tempo med mycket delaktighet, där det syns tydligt att Broberg nya tränare Böna Eriksson har tankar om ett betydligt mer rakare och fartfyllt Broberg i år jämfört med föregående säsong. Bra försvarsspel och målvaktsspel från bägge lagen såg till att det var mållöst långt in i första halvlek. Broberg det klart mer drivande laget, men där Sandviken är långt ifrån ofarliga. Det skulle också visa sig i den 26 minuten när Airisniemi i högerläge knackade iväg ett hårt skott som Bergström halvräddade och Hannes Edlund enkelt kunde raka in returen på. Jämn första halvlek men med något övertag för hemmalaget och där Broberg med mer skärpa borde gjort både ett och två mål. Andra halvlek inleddes lite mer i ett lugnare tempo, men med Broberg fortsatt i förarsätet, trots underläge. 1-1 skulle också komma efter en vänsterhörna i 54:e minuten. Hyvönen målskytt.

Sandviken känns ändå på gång in i matchen och jämnar ut spelet allt eftersom, där Daniel Berlin är den som tar tag i spelet för bortalaget, men Max Bergström het i hemmalaget och motar bort dom farligheter som uppstår. Matchen fortsätter bölja fram och tillbaka. Och oavgjort är väl det alla väntar och tror på, Men Broberg ville annat. Efter ett mönsteranfall i matchens sista minut hittar Robin Öhrlund ut till Martin Söderberg som i sin tur snyggt hittar Jesper Öhrlund på bortre som rakar in segermålet. Jubel i hemmalaget som stod för en fin insats. Ett spännande rakare, roligare och mer fartfyllt Broberg än föregående säsong är intrycket man får. Bra insats av hela laget men där ändå Bergström i målet, bröderna Öhrlund, Karl Tagesson och Jaakko Hyvönen förtjänar lite extra beröm.