Match mot Sandvikens AIK

Sandviken vidare till semi

Publicerades den 15 oktober 2017 00:15

David Hansen    

Broberg är utslagna i World Cup. Broberg var nära, men ändå så långt ifrån… Slutresultatet skrevs till 3-4, efter två reduceringsmål från Broberg i de sista självande minuterna.

Det var Sandviken som tog ledningen efter knappa fem minuter till hemmapublikens stora glädje. Christoffer Edlund på frislag fick på en projektil som var svår att ens hinna reagera på. Det var även SAIK som gjorde det andra målet, då Jesper Jansson helt på egen hand åkte genom större delen av planen.
– Ingen ska få åka igenom på det sättet. Jag vet inte vad vi gjorde, men att en back får åka igenom nästan hela laget utan att någon stoppar honom får inte ske, suckar den assisterande tränaren Ola Hallberg efter matchen.

Precis innan halvtidsvilan hettade det till igen. Vadim Arkhipkin satte 1-2 och gav Söderhamnslaget energi i matchen igen. Psykologiskt viktigt precis innan halvtid alltså.

Men psykologin blev åt andra hållet istället. Det absolut sista som hände i halvleken var att Sandviken fick till 1-3.
– Klart det var psykologiskt jobbigt att få det målet emot sig precis innan halvtid, säger Hallberg.

Sandviken utökade sin ledning till 1-4 och alla trodde matchen var avgjord. Det var den visserligen också, för tendenserna för att Broberg skulle komma ikapp var få. Men Söderhamnslaget fick in 2-4 på straff alldeles i slutet genom Martin Söderberg. När samme Söderberg kort därefter satte 3-4 blev det spänning helt plötsligt.

Nu var dyra råd goda (eller tvärtom kanske…). Det var en kamp på sekunder mot klockan och Broberg flyttade fram sina positioner. Men närmare än så kom aldrig ”Gurt”, som istället för semifinal får åka hem till Söderhamn och ladda för träningar i den nya hallen.
– Sandviken var effektivare än oss ikväll, men det är ingen jätteskillnad i bollinnehavet egentligen. Båda lagen slarvar en del, men vi kanske slarvar mest, säger Ola Hallberg och berättar samtidigt att laget förhoppningsvis får komma in i den nya arenan och träna i slutet av kommande vecka.

 

Huvudpartners

Samarbeten