Match mot Sandvikens AIK

Svag andra halvlek fällde Broberg

Publicerades den 15 november 2023 21:34

David Hansen

Det blev i mångt och mycket en märklig match ikväll. Sandviken vann matchen som slutade 4-8 men där siffrorna var något i överkant kanske. Broberg ledde matchen i halvtid med 4-3.

Den första halvleken var något märklig. Broberg inledde bäst, men Sandviken kom in i matchen och tog kommantot.

“Gurt” tog ledningen på hörna genom Jaakko Hyvänen, men sedan var det mestadels SAIK. Gästerna kvitterade, tog ledningen och även utökade den. En klok Time Out togs vid 1-2 då det var uppenbart åt vilket håll det lutade.

Broberg lyckades stoppa blödningen. Den andra halvan av den första halvleken var Brobergs. Från 1-3 till 4-3 utan att kanske imponera fullt ut. Däremot stundtals stabilt och stundtals slarvigt, en märklig match som sagt. Nåväl, ledning i halvtid och känslan var ändå god.

Den andra halvleken var avvakande och Brobergs anfallsspel lämnade en del att önska. Något uddlöst och flertalet missade lägen. Detta kombinderat med visst slarv i försvarsspelet gjorde att Sandviken kunde kvittera och även gå ifrån i en ledning. En ledning som utökades kraftigt i slutet, något onödigt. Visst, vid 4-6 var väl matchen avgjort. Men 4-6 är ändå snyggare än 4-8.

Nej, Broberg gjorde inte någon av sina bättre matcher ikväll. Framförallt den andra halvleken lämnade mer att önska, men det fanns även vissa saker i den första halvleken att slipa om om man ska vara ärliga.

Årets tuffaste bortamatch (?) på fredag. Men efterföljande fredag, 24e, är det en riktig bandyfest i Söderhamn. Löningsfredag och Bollnäs som motståndare. Köp biljetten i god tid, det kommer att bli tryck på biljetter!