Match mot Hammarby IF

Broberg räckte inte till

Publicerades den 15 augusti 2013 14:54

Broberg Bandy

Broberg stod inför en riktigt svår uppgift, då en seger mot Hammarby på bortaplan var en nödvändighet för att förlänga säsongen. Matchen skulle komma att spelas under ideala förhållanden, i alla fall ett ur publiksynpunkt. Broberg kom med en intakt trupp till matchen, med andra ord saknades endast avstängde Magnus Fryklund av de våra. En mindre rockad hade tränare Hallberg gjort, då Joel Edling spelade ytterhalv igen, och Jonas Nygren återkom på mittfältet.

Broberg börjar matchen på ett piggt sätt under inledningen, även om spelet är jämnt fördelat, och visar att man kommer att sälja sig dyrt idag. Broberg är även laget som gör matchens första mål, då Ilari Moisala sätter en vänsterhörna inslagen av Joel Edling. Broberg fortsätter det positiva spelet och ett par minuter senare får vi nästan notera 2-0, då Ted Bergström får ett friläge, men han lyckas inte överlista Andreas Bergwall i hemmamålet.

I stället för Brobergsmål, så kontrar Hammarby och Ulf Einarsson kan sätta kvitteringsmålet i anfallet efteråt. Drygt fem minuter senare hade Hammarby vänt på matchen, då Misja Pasjkin satte en hörnretur i nättaket bakom en chanslös Dennis Wasberg i målet.

Det hinner gå ytterligare drygt fem minuter innan nästa mål faller, åter för hemmalaget, och den här gången på en ytterst tveksamt dömd straff. Pasjkin lägger sig, som jag ser det utan kontakt av Brobergsförsvare, när han ser att bollen rinner ut över kortlinjen. Straffen tog sedan Pasjkin själv hand om och satte den säkert i nät bakom Dennis.

Ett par minuter senare är det färdigt igen för ett hemmamål, då vår gamle Adam Gilljam överlister Dennis. Därmed hade Broberg även i den här matchen några olyckliga minuter, där baklängesmålen kommer i tät följd, i dag blev det tre mål på knappt tio minuter.

Efter dryga halvtimmen så kommer en välbehövlig reducering då Ilari sätter sitt andra mål för eftermiddagen, den här gången på en hörnretur. Dessvärre så tvingas Robin Redin kasta in handuken på grund av axelskada och i hans ställe såg en period Jonas Nygren, den rollen klarade Jonas galant. Målmässigt hände det inget mer under den första halvleken, dock noterades en utvisning på Joel Edling i halvlekens slutskede.

Underläge med 2-4 i paus, innebar att tränare Hallberg säkert hade en del huvudbry inför fortsättningen. Trots ställningen så kunde vi notera en mängd goda insatser av de våra, det syntes att man såg möjligheterna till att skapa ett under i den andra halvleken.

Drygt fem minuter in på andra halvleken så lyckas Ted Bergström sätta en hörnretur i nät bakom Bergwall i målet, efter att Jonas Nygren har prövat skottlyckan. Dessvärre så fick inte Broberg glädjas allt för länge över målet, två minuter senare så utökar Fredrik Rydberg ledningen efter att ha blivit helt ren framför Dennis i målet, därmed är underläget åter två mål.

Knappa kvarten senare så tändes åter hoppet, då en Hammarby försvarare tappar balansen och liggande på isen slår undan bollen, vilket föranleder domare Karlsson att signalera för ett straffslag. Straffen tog Stefan Larsson hand om på bästa sätt och bollen satt bakom Bergwall. Ett par minuter senare hänger kvitteringen på en skör tråd, då först Stefan Larsson förlorar kontrollen över bolen i ett genombrottsförsök och sedan när Ted Bergström blir fint framspelad, men avslutet blir för tamt och Bergwall kan parera.

Med knappt fem minuter kvar att spela så kommer matchens avgörande, då först Ulf Einarsson sätter 6-4. Ett par minuter senare tänds åter hoppet, då Ted Bergström blir framspelad av Rolf Lansson. På stopptid skulle mellertid Hammarby sätta det avgörande målet genom Ulf Einarsson, hans andra för eftermiddagen.

Därmed var säsongen över för vårt lag och förberedelserna inför kommande säsong kan starta. Dagens match skall laget känna en viss stolthet över, och många spelare är värda att lyftas fram lite extra. Ilari gör en kanonmatch som libero, Robert gör en mycket bra insats på backplatsen. Simon var till sin fördel på ytterhalven. På mitten var det i första hand Rolf Larsson hade ett finger med i det mesta som Broberg presterade. Framåt gjorde åter Jesper Öhlund en helgjuten insats, uppbackad av Ted Bergström.