Match mot Edsbyns IF

Broberg räckte inte till

Publicerades den 6 november 2013 22:52

David Hansen

Nej, det var inte nära ikväll. Det var långt ifrån orättvist att Edsbyn besegrade Broberg i kvällens hälsingederby. Söderhamnslaget var ett skär efter hemmalaget, som enkelt kunde vinna med 6-1.

Broberg inledde matchen på ett fullgott sätt. Laget hade kontroll över bollen större delen av inledningen, men de riktigt heta chanserna uteblev. Istället var det hemmalaget som fick noteras i målprotokollet först. Genom ett hörnmål efter dryga tio minuter spelade tog alltså Edsbyn ledningen med 1-0.

Edsbyns ledningsmål blev något förlösande för deras målproduktion. För om Broberg gjorde en godkänd inledning de första tio minuterna, så skulle resterande del av halvleken vara Edsbyns.  Spelmässigt var halvleken mycket tempofattig och saknade derbykänsla på alla sätt.

Bara minuterna efter hemmalagets ledningsmål utökades ledningen, 2-0 efter att Brobergsförsvaret missat att rensa undan bollen så att Martin Frid fick en gratischans.

Edsbyns fortsatte föra matchen mot ett stundtals stillastående bortalag. ”Byn” kunde utöka sin ledning till hela 4-0 innan ”kustgänget” skulle ta tag i taktpinnen igen. Ett kommando som skulle bli relativt kortvarigt, men som trots allt innebar reducering till 4-1 på en hörnretur. Målskytt Jonas Engström.

Den andra halvleken blev en betydligt roligare halvlek för publiken. Matchtempot ökades, det visades mer känslor på isen och intensiteten i kamperna ökade. Och precis i inledningen skapade Broberg en straff, en straff som dessvärre räddades av den duktige Edsbymålvakten Erik Persson.

Utvisningar skulle även noteras då de båda backarna Magnus Fryklund och Robin Redin (Jo, Ilari Moisala spelade libero även idag) samtidigt fick vila sig på botbänken. En tuff period av tio minuter väntades, men uteblev. Broberg spelade offensivt och skapade flertalet vettiga målchanser trots numerärt underläge med två man (och senare en mans numerärt underläge, då även Edsbyns Martin Frid fick syna domarens uppsträckta arm). Men inget mål åt något håll noterades under utvisningarna.

Edsbyn kunde med knappa halvtimmen kvar av matchen utöka sin ledning till 5-1, och matchen kändes mer eller mindre avgjord. Att Dennis Wasberg räddade en straff knappa tio minuter från slutet, var inget som påverkade matchutgången. Däremot viktigt för självförtroendet givetvis. Slutsiffrorna spikades sedermera till 6-1, då Simon Jansson fri med målvakten inte gjorde några misstag.

Snabb chans till revansch. Redan på fredag då Vetlanda kommer på besök till Arena Hällåsen. Räkna med ett betydligt mer taggat Broberg då!!