Match mot IFK Motala

Två blytunga poäng

Publicerades den 28 december 2023 21:14

David Hansen    

Otroligt viktig seger! I den väldigt jämna tabellen var det inför kvällens match mot Motala uppenbart att två poäng skulle väga enormt tungt. Seger innebar häng på de övre slutspelsplatserna, förlust skulle göra laget indraget ödesplaceringarna i tabellen.

Skador har varit en följetång denna säsong, men ikväll fick Broberg äntligen tillbaka en tidigare skadad spelare. För med Robin Öhrlund på planen får spelet ytterligare en dimension. Matchen ikväll slutade 4-2 efter underläge 1-2 i halvtid.

Det var Broberg som inledde bäst. Och direkt presenterade han sig, Robin Öhrlund, när han på hörnvariant satte 1-0. Broberg fortsatte att vara det bättre laget i matchen, även om Motala hade ett antal riktigt farliga lägen som Max Bergström (som konserverat sin goda form) räddade. Men känslan var ändå att Broberg borde haft några bollars ledning i detta läge.

I den första halvlekens avslutning började Motala komma in i matchen. I den sista kvarten både kvitterade och tog gästerna ledningen. Kvitteringen på en misstänkt offside (som kan ha blivit upplöst och målet därmed korrekt) och ledningsmålet därefter vid stök framför målet. Gemensam nämnare för dessa två mål var Philip Florén.

Andra halvlek inleddes något avvaktande och det syntes tydligt att poängen var viktiga för båda lagen. Det skulle ta nästan tjugo minuter in i halvleken innan det första målet kom. Men när det väl kom, så var det ett mål som är aspirant på årets mål. Jaakko Hyvönen helt på egen hand drar inte en, inte två utan tre Motalaspelare och därefter petar in bollen. En delikatess utan dess like!

Broberg matade på och i efterspelet av en hörna där Motala inte lyckades rensa undan, så hittade Jesper Öhrlund till en fri Matteus Liw som satte ledningsmålet.

Motala gick för kvitteringen, vilket öppnade upp en del för Broberg. Och på tilläggstid kom Jaakko Hyvönen med bollen, spelade fram Karl Tagesson och därmed var 4-2 ett faktum. Två blytunga poäng kunde bokföras på Brobergskontot.

Nästa match är helsingederby i Edsbyn på lördag. Ett Edsbyn som säkerligen är revanschsugna efter förlusten mot Rättvik ikväll. Och återigen en s.k. ”fyrapoängsmatch”.

 

Huvudpartners

Samarbeten