Match mot Ljusdals BK

Broberg-Ljusdal

Publicerades den 14 september 2019 13:15

Broberg Bandy    

En kort summering med Björn ”Böna” Eriksson:

Hur summerar du årets DM – det blev förluster både mot Bollnäs och Ljusdal?

-Bollnäsmatchen är en ganska jämn match hela vägen. Bollnäs vänder tillbaka två gånger efter att vi haft ledningen och lyckas hålla den matchen ut. Vi har ett antal lägen och även en hel del hörnor som vi inte lyckas förvalta. Bollnäs är starka i ledning och håller undan matchen ut. En ganska ok insats från våran sida men jag tycker vi inte får till det trycket vi vill i vårt spel. Matchen mot LBK är en slätstruken insats från vår sida även om jag inte vill förringa deras prestation. Vi sliter ändå på och har en ledning med 4-2 med 8 minuter kvar – sedan släpper vi till tre mål i slutet varav 2 på hörna. Insatsen är inte godkänd och vi ska kunna kräva mer av oss själva än det vi presterar i den matchen.

Skador på flera spelare efter matchen mot Bollnäs – hur är läget där?

-Vi tvingades avvara 5 spelare i matchen mot LBK. Vadim, Robin, Magnus, Jonas N och William med olika skavanker. Jag hoppas att några dagars vila räcker – vi får se om Nygrens lårkaka tar lite längre tid. Men vi tror att de flesta kan vara tillbaka till matchen mot AIK. Flera andra fick mer speltid pga detta och vi har kunnat lufta hela truppen i dessa båda matcher.

Hur är schemat framåt?

-Vi tränar på i början av nästa vecka för att sedan ta några dags uppehåll. Vi har haft tuffa 6 veckor sedan vi drog igång 5 augusti och det är ganska slitet i både kropp och huvud just nu. Sedan blir det tuff träning och sedan har vi AIK och Neftyannik hemma i Helsinge Hus innan vi går in i World Cup.

Huvudpartners

Samarbeten