Match mot Hammarby IF

Stabil seger i premiären

Publicerades den 30 oktober 2023 08:00

Anders Jansson    Ingemar Persson

Broberg gjorde nästintill en repris på föregående säsongs premiär mot Hammarby, när man även den här premiären tog en stabil seger där man återigen gjorde åtta mål. Martin Söderberg, som haft en stökig försäsong, gjorde något av en succécomeback med tre mål och tre målgivande passningar i segern med 8-4.

Broberg kom till spel i premiären med samtliga spelare valbara, vilket innebar att Eskil Hjelm och Oscar Larsson stod på sidan. I målet föll valet på Max Bergström. Även hos gästerna mönstrade man en ordinarie lagupställning. Broberg tog tag i matchen från start och kändes egentligen hela tiden numret större än Hammarby. Jonas Engström satte ledningsmålet när han vinklade in ett inspel från Martin Söderberg i den 17:e minuten. Fem minuter senare ökade Martin Söderberg på till 2-0 när han höll sig framme på returen efter Karl Tagessons skott. Hammarby reducerade i den 28:e minuten genom David Jansson innan Fritiof Hagberg i den 38:e spikade halvtidsresultatet till 3-1 efter Martin Söderbergs frislag fastnade i muren och letade sig fram till Hagberg som kunde lägga in den. En stabilt genomförd halvlek från Brobergs sida, som hade full koll på det som hände på planen.

Andra halvleken var endast ett par minuter gammal när Robin Öhrlund hittade in till Martin Söderberg som stillastående på straffpunkten dunkade in 4-1. Och känslan var att matchen blev punkterad i det läget. Även om Christian Frohm reducerade i den 58:e minuten så kom aldrig Hammarby närmare. Broberg rann ifrån till 7-2 genom mål av i tur och ordning Jesper Öhrlund, Martin Söderberg och Jaakko Hyvönen. Gästerna reducerade ännu en gång 89:e minuten genom Isac Karlsson från straffpunkten innan Jaakko Hyvönen slog in 8-4 i den 91:a. Hammarby mäktade med att frisera siffrorna till 8-4 i den 93:e.

En homogen insats i premiären av Broberg. En premiär är alltid en premiär och vissa nerver kan smyga sig in. Men Broberg hanterade det bra och uppträdde stabilt både i defensiven och offensiven. Man släpper trots allt bara två mål fram till den 89:e minuten och i det absoluta slutskedet ramlar två bollar in när kanske inte fokuset är på topp.

Nu rullar Elitserien vidare med bortamatch mot Rättvik på tisdag (31/10) och därefter vankas hälsingederby i Helsingehus på fredag den 3/11 när Edsbyn kommer på besök.