Hans Ivarsson    Hans Ivarsson (Arkiv)

Hur gick osannolika 9-0 på Skarpe Nord till? Hemsidan ringde upp Jens Alftin.

Jens, osannolika 9-0 på Skarpe Nord. Var så man fick nypa sig i armen.
Grabbarna mår väldigt bra nu. Lagspelet funkar och alla känner att dom är med och bidrar. Då kan det bli såna här siffror.

Första målet kom efter 9 minuter sen dröjde det nästan 30 minuter innan 2:an kom.
Vädret ställde till det lite. När grabbarna gick in och skulle snöra på sig skridskorna, ja då var det kanonis och solsken. När dom kom ut började det regna. Blev knottrigt underlag. Inte så att det var omöjligt att lira efter isen men det gällde att vara vaksam för bollen kunde hoppa lite. Och innan vi gjort vårt första mål hade Kungälv ett friläge men sprättade över. 1-0 där och matchen kanske hade fått ett annat utseende?

Var det samma väder genom hela tillställningen?
Nej, i andra halvlek var det toppen.

Och målen började trilla in
Stämmer. Bra försvar och knivskärpa när vi gick på offensiven. Bollhållaren hade uppbackning hela tiden. Och tappade en spelare bollen fanns det alltid nån som tog över.

Nån skillnad mellan matchen idag och den i fredags?
Var ganska lika varandra. Vi kör på i 90 minuter med bra deltagande över hela planen. Sen möter vi lag som vill spela bandy. Det ska dom ha en eloge för.

Nu blir det ju ett speluppehåll på 10 dar. Kanske lite oönskat med tanke på formen ni befinner er i. 20 gjorda mål och 4 poäng på två matcher.
Eller så är det bra att vi får den här träningsperioden. Man ska passa sig för att sitta på höga hästar.

Den berömda klyschan om ödmjukhet?
Men så är det. Sitter man på jättehöga hästar blir fallet därefter.

Om vi tittar på det där med träningen då. Blir mycket fysik om jag förstår det hela rätt.
Ja, gäller att hålla i den biten nu. 5 omgångar kvar och 10 poäng att spela om. Vi vill gärna vara med och plocka poäng så länge det går. Då gäller det också att orka lira i minst 90 minuter.

Ja det blir tuffa möten framöver. Tuffa och säkerligen ganska inspirerande?
Visst. Ska bli intressant att se var vi står gentemot bl.a SAIK och Bollnäs.