Match mot Falu BS

Smygpremiären är avklarad…

Publicerades den 22 oktober 2017 17:00

David Hansen    Hans Ivarsson

Smygpremiär idag i den nya fantastiska hallen på Hällåsen. Den ”riktiga” premiären väntar vi med tills på fredag… Falu BS fick alltså idag äran att möta Broberg i lagets första inomhusmatch på hemmaplan. Hemmalaget vann matchen med 6-4 efter 2-2 i paus.

Någon timme före match hade lagkaptenen Magnus Fryklund lagt ut följande ord på Twitter. ”Snart matchsamling och det regnar… #skitermanväli #äntligenhall”. Det får nog känneteckna vad de flesta känner kring hallen just nu. Inga väderursäkter för dåliga matcher, träningsförhållanden eller för publiken alltså! Och hur han beskrev känslan av att hallen äntligen står på plats, det må vara bandyhistoria (Upptaktsträfen finns på Bandyplay om någon missat).

Dagens match då… Inför nära 500 åskådare (bra för en träningsmatch) fick vår trotjänare Robert Dammbro sätta ledningsmålet och alltså det första målet i A-lagsammanhang i hallen. Linus Forslund gjorde kort därefter 2-0. Falun ville annat och kom något överraskande upp till 2-2, vilket även var halvtidsresultatet.
– Vi kom inte upp i nivå idag, varken i offensiven eller i defensiven. Vi pratade en del i halvtid, och det blev väl bättre i den andra halvleken, säger Martin Söderberg.

I den andra halvleken lossnade det alltså. Hemmalaget gick upp till 5-2, mål genom i tur och ordning Vadim Arkhipkin, Jonas Nygren och Martin Söderberg. Slutresultatet spikades till 6-4, efter att Falun kommit tillbaka en aning genom att Broberg slappnade av. Sista Brobergsmålet stod Joakim Jonsson för.
– Siffrorna var väl lite i underkant, vi skulle kunna vinna större om vi hade gjort det vi skulle. Känslan efter matchen idag var väl sådär. Matchen blev som den blev… Men med full träning en vecka så är vi laddade för premiären på fredag, säger Martin Söderberg.