Match mot Edsbyns IF

Ramstark defensiv gav seger mot Edsbyn

Publicerades den 8 september 2023 14:20

Anders Jansson

Match nummer två i Svenska Cupens norra grupp gav också cupens första tvåpoängare för Broberg när man var snäppet starkare än Edsbyn.

I hemmalaget saknades för dagen Jaakko Hyvönen och Oscar Larsson. Tillbaka var Jonas Engström och målet vaktades för kvällen av Hampus Lindén. Broberg startade matchen rappt och rivigt och hade tidigt bud på mål, främst genom Robin Öhrlund. Efter ca tio minuter åkte Jesper Öhrlund på en utvisning och matchade tappade lite tempo och rytm efter det. Edsbyn med mest boll men Broberg med ett nästintill prickfritt kollektivt försvarsspel. Den första halvleken förblev mållös.

Knappt tio minuter in i andra halvlek spräckte Broberg nollan efter att Jonas Engström påpassligt höll sig framme och petade in en retur efter Daniel Jonssons hårda inspel från högerkanten. I 66:e minuten ökade Broberg på till 2-0 genom den lite ovane målskytten Tatu Ässämäki. Detta efter att han smög med och snappade upp bollen efter Daniel Jonssons täckta skott i straffområdet. Kort efter detta tog Edsbyn sin timeout för att prata ihop sig. Man reducerade också i den 76:e minuten efter en tilltrasslad situation efter en hörna. Men Broberg replikerade snabbt när Martin Söderberg petade in en hörnretur. Edsbyn satsade framåt men lyckades inte riktigt forcera det starka hemmaförsvaret. Broberg å sin sida fick goda omöjligheter till omställningar och lägen för att punktera matchen saknades inte. Främsta lägena var ett friläge för Jesper Öhrlund som ytterst, ytterst tveksamt blev avblåst för offside. Men även Jonas Engström höll sig framme och Oskar Löfström svarade för en jätteräddning. Edsbyn fick till en reducering på hörna i den 81:a minuten. Närmare kom man inte sånär som på ett skott i virket i det absoluta slutskedet. Broberg häll undan och tog en stark seger.

En väldigt bra genomförd match från Brobergs sida över 90 minuter. Främst den kollektiva defensiva insatsen som var nästintill perfekt. Viktigt om man kan hålla den nivån i defensiven. Ska även plussas för Hampus Lindén som svarade för en väldigt lugn och stabil insats i målet kryddat med några riktigt vassa parader och släppte bara två fasta situationer bakom sig.

Nästa match går av stapeln på söndag, borta mot Sirius.