Match mot Edsbyns IF

Det blev inte sista utematchen på Hällåsen

Publicerades den 26 februari 2016 22:20

Broberg Bandy    

Kvartsfinal återigen på Hällåsen, efter ett uppehåll förra säsongen så var allt nu åter i sin ordning. Edsbyn stod för motståndet och efter vinst för ”Byn” i första matchen med 6-3 hade gästerna chans att skaffa sig matchboll ikväll. Men så blev det ju inte.

Sen vill jag bara försvara rubriken med att skriva att det vore ju såklart inte självklart att det hade varit sista hemmamatchen även om vi förlorat ikväll, men att Broberg skulle orkat samla ork med 2-0 underläge i matcher inför match tre såg jag som osannolikt. Nu behöver vi inte fundera heller, för nu är match fyra på torsdag redan bokad och klar. Vilken match vi fick se, vilka prestationer, vilken domarinsats… Det sistnämnda är en annan sak som jag gärna hade lagt fokus på om kvällens utgång hade slutat annorlunda, men tror faktiskt inte ens jag ska nämna något mer kring det. Blir bäst så.

Lagen följdes åt matchen igenom, 1-0 blev 1-1, sen 2-1, 2-2, 2-3, 3-3, 3-4, 4-4, straffmiss Edsbyn, 5-4. Nej förlåt, straffräddning Wasberg. Viktig skillnad, bäst man nämner det så man inte får några arga kommentarer på Twitter. Hur målen kom till behövs ju inte nämnas nå mer ingående, vi är ju så bortskämda med inspelningar nuförtiden så allt finns att se här. Men saker som är kul att nämna är att Engström (två mål i matchen) & Öhrlund kliver fram och sätter varsitt mål medan normala målskytten Söderberg sitter på utvisningsbänken efter att domaren totalt.. Nej, inga kommentarer var det ju sagt.

79:e minuten och framåt är något som kommer att minnas som en av de bästa stunderna på Hällåsens isparkett. Edsbyn tilldömdes en mycket tveksam straff och lynchstämmning bryter ut på läktaren, för typ 12:e gången under matchen. Hammarström glider fram och hämtar en boll i Wasbergs bollkorg, lägger bollen på straffpunkten och klipper till. Mål? Nej, Dennis chansar åt rätt håll och räddar med en stark parad. Matchen går mot förlängning men Broberg ville annat, skapar hörna och ja.. Tror de flesta som läser detta vet vad som hände. Jonas Nygren lånade Joakim Jonsson smeknamn för en stund och med rejält ”löd” satte bollen stenhårt rätt upp i nättaket.

Strax efter det blåser domaren av matchen och det är kvitterat till 1-1 i kvartsfinalserien. Låt oss njuta av detta ikväll men från och med imorgon är det bara att ladda om, vi är långt ifrån nöjda ännu!

För vi är Brobergs IF! BROBERG FRÅN SÖDERHAMN!

Se höjdpunkter från matchen här på bandyplay!

 

Patrik Jonsson

Huvudpartners

Samarbeten