Match mot Edsbyns IF

Edsbyn vände och vann

Publicerades den 3 november 2023 21:30

David Hansen

En bra första halvlek, ledning med 3-1 och en bra känsla inför den andra halvleken. Men Edsbyn svarade för en stark andra halvlek och vann matchen där slutsiffrorna skrevs till 3-5. Men det var en jämn match in i det sista.

Broberg var klart bättre i den första halvleken. Både bättre i jämförelse med den andra halvleken och i jämförelse med gästerna Edsbyn. Matchen som sådan öppnades i en explosion, tre mål inom loppet av tio minuter. Jaakko Hyvönen öppnade målskyttet efter knappa tre minuter med ett hörnmål. Tre minuter senare hade Broberg ytterligare en hörna, men direkt i nästa spelsekvens ställde Edsbyn om och kvitteringen var ett faktum.

Broberg var som sagt det bättre laget i den första halvleken och kunde återta ledningen genom Martin Söderberg på straff (känns som han inte bommar många straffar denna säsong om det ser ut som ikväll). Broberg utökade sin ledning också. Robin Öhrlund, för övrigt mycket bra i kvällens match, gjorde ett lyft på Jonas Engström som satte 3-1. Detta blev också halvtidssiffrorna.

Broberg hade bud på 4-1 direkt i den andra halvlekens inledning. Men istället var det Edsbyn som kom närmare cirka fem minuter in i halvleken. Gästerna hade också ett ypperligt läge till kvittering på straff, men Max Bergström (som fått hoppa in efter en skada på Hampus Lindén) räddade. Kvitteringen kom dock inte alltför långt efter, där Broberg missade lite i försvarsspelet och ställde Edsbyspelare i bra läge. En kvittering som låg något i luften med tanke på bra Edsbyspel och med två man mindre för Broberg.

Matchen stod och vägde, men det var gästerna som tog ledningen genom Brobergsbekante Albin Bysell. Edsbyn hade vänt 3-1 till 3-4. Broberg började vakna till liv, hemmalaget som haft sparsamt med lägen i den andra halvlekens första halvtimme. Den sista kvarten av matchen stod dock hemmalaget för flera vassa lägen och många skapade hörnor. Men det blev gästerna som fick sista ordet genom 3-5 i matchens slutminuter.

Handen på hjärtat, i halvlek var det nog få som trodde på Edsbyseger. Ingen dålig insats från hemmalaget ikväll trots förlusten. En stark första halvlek, men en andra halvlek där Edsbyn höjde sig flera snäpp och där Broberg inte riktigt kunde höja sig på samma sätt.

Nya tag med två bortamatcher. Först en långresa till Trollhättan (Gripen) och sedan en närmare resa till Uppsala (Sirius). Nästa hemmamatch är 15 november mot Sandviken.