Broberg till kvartsfinalBroberg är vidare till kvartsfinal i World Cup. I den avslutande gruppspelsmatchen mot Dynamo Moskva hade laget inga som helst problem att avfärda det forna storlaget från öst. Segersiffrorna skrevs till 5-1.

Lite förändringar längst bak. Magnus Fryklund hade insjuknat i halsfluss. I hans frånvaro fick Robert Dammbro ansvaret för den näst sista utposten. På den sista utposten vaktade Max Bergström målet. Max, som inte hade det alltför svettigt.

Fasta situationer var något av matchens signum. Brobergs tre första mål kom till genom hörnor, men chanser till spelmål saknades inte heller från Brobergs sida.

Vi tar hörnmålen i tur och ordning. Erik Jonsson med ett skott rakt upp i nättaket. Andra hörnmålet strax innan halvtid genom Martin Söderberg, och det tredje strax efter halvtid genom Jesper Öhrlund.

Matchens enda spelmål kom i den andra halvleken. Det är Jonas Engström som får hänga in 4-0 efter en framspelning från Martin Söderberg. Dynamo kunde reducera på straff, innan Broberg spikade slutsiffrorna till 5-1 också på straff. Målskytt Martin Söderberg.

Broberg kontrollerade matchen fullständigt, och det fanns ingen som helst anledning till oro från ledarsidan enligt ass.tränare Ola Hallberg.
– Det är en stabil och solid insats rakt igenom. Max Bergström hade väl kanske ett skott på sig, utöver straffen som de fick. Jag hade kanske förväntat mig mer av Dynamo Moskva, men man måste tänka på att de har bytt ut i princip hela laget. De var ganska lättlästa och vi kunde försvara oss på ett bra sätt, säger Ola Hallberg.

För Brobergs del väntar nu kvartsfinal ikväll mot Sandviken kl 20.35. En match som antagligen blir betydligt tuffare än dagens drabbning.
– Sandviken är en helt annan motståndare än Dynamo Moskva. Vi måste vara noggranna i defensiven och ta vara på de chanser vi får. Mot Sandviken brukar man inte få så jättemånga chanser, avslutar Ola Hallberg.

Publicerades den 15 oktober 2016 14:20
David Hansen    


Huvudpartners