Match mot Borlänge

Kassaskåpssäker seger mot Borlänge

Publicerades den 11 september 2016 19:00

David Hansen    

Broberg spelade idag sin tredje träningsmatch för säsongen. Matchen spelades i Sandviken och motståndare var Borlänge, förlåt Peace&Love City som klubben numera heter. Och att lagen spelar i olika divisioner syntes tydligt idag, för Broberg hade inga som helst problem att avfärda dalalaget med hela 9-1.

Broberg ställde upp med i det närmaste ett ordinarie lag. Magnus Fryklund saknades dock efter att ha drabbats av halsfluss. Saknades gjorde även Axel Jonsson och Albin Holgersson. I Magnus Fryklunds frånvaro fick Robert Dammbro uppdraget som sista utpost innan målvakten Max Bergström, som för övrigt alltså fick chansen mot sina forna lagkamrater.
– Borlänge ska vara väldigt glada att de hade Björn Hellman i målet. Utan honom hade det kunnat blivit 1-15, säger Brobergs tränare Ola Grönberg och antyder att Borlängemålvakten stod för ett flertal starka räddningar.

Tränare Grönberg berättar för hemsidan att laget pratat en del om defensiven efter senaste matchen mot Edsbyn. Något som tränare Grönberg inte var alltför nöjd med i matchen mot hälsingekollegorna.
– Men idag är jag nöjd med vårt defensiva arbete. Vi hade sagt att det var prio idag, och det fullföljde vi. Samtidigt ska vi komma ihåg att motståndet var annat idag än mot Edsbyn, men jag tycker ändå vi gjorde en bättre insats än mot Edsbyn. Vi har tränat hårt den senaste tiden, så vi kanske inte hade de optimala förutsättningarna inför dagens match heller…

Broberg kommer nu att gå in i en intensiv vecka. Dubbla träningspass imorgon måndag, isträning i Edsbyn på tisdag och sedan träning igen på onsdag. Matcherna spelas på torsdag mot Bollnäs och på lördag mot Edsbyn eller Ljusdal.
– Från idag tar vi med oss att vi nyttjade varandra bra och släpper boll till den som har fart. Vi behöver jobba vidare på att spela på stor plan, men vi är på rätt väg.

Huvudpartners

Samarbeten