Match mot Bollnäs GIF

Bra inledning räckte inte…

Publicerades den 11 september 2015 21:53

David Hansen    

Almanackan visar bara 11 september. Ändå var det ikväll redan dags för säsongens andra Bollnäsderby. Må vara att det var en träningsmatch i den första matchen och Champions Cup idag, men visst är det alltid lite extra känsla när just Bollnäs står på den andra planhalvan?

Hemsidan ringde upp tränaren Fredrik Rexin för att få matchbilden klar.
– Vi började bra första 30 minuterna tycker jag. Vi pratade igår efter matchen mot Dynamo om att ta med oss det bra till idag, och i matchinledningen idag tycker jag också vi hade övertaget.

Broberg gjorde också inledningsmålet genom nyförvärvet Eetu Peukhuri (som för övrigt är väldigt intressant inför vintern). Men Bollnäs kvitterade och kom också ikapp.
– Vi tappar lite i matchen, och ett oturligt mål gör att vi går ner oss lite och Bollnäs kommer mer och mer in i matchen.

Bollnäs fyra första mål stod deras nyförvärv Christian Mickelsson för, på sin gamla hemmaplan i Edsbyn. Men att det var någon ”Mickelsson-show” lade inte Fredrik Rexin märke till.
– Nej, jag tänkte inte på vem som gjorde deras mål. Det var som vanligt Daniel Berlin och Per Hellmyrs som styrde och ställde, tycker jag. Vem som avslutade var inget jag tänkte på.

Till skillnad från träningsmatchen mot Bollnäs är Rexin mer nöjd med att inte låta Bollnäs äga så mycket boll som de fick då. Han tycker Broberg är bra med i matchen tills minut 70, men när Bollnäs gör 4-2 tappade Broberg för mycket energi tycker han.
Avslutningsvis menar tränare Rexin att detta var ett fall framåt, jämfört med gårdagens match mot Dynamo Moskva.

Imorgon eftermiddag väntar gruppepilogen mot Sibselmash. En match där Broberg ska göra allt de kan för att slippa morgonmatchen på söndag. Men räkna med Ryssbandy, avslutar Rexin…

Huvudpartners

Samarbeten