Match mot Bollnäs GIF

Bollnäs vände och vann

Publicerades den 3 november 2017 21:58

David Hansen

Trots en tvåmålsledning kunde inte Broberg knyta ihop säcken i derbyt mot Bollnäs. Halvtidsledningen med 2-0 vändes till underläge med 3-2, och det är tydligt att lagen hade varsin halvlek.

Det var alltså bortalaget Broberg som inledde matchen bäst. Det syntes tydligt att viljan att vinna fanns där, och Broberg spelade ett betydligt bättre spel än hemmalaget. Passningar lades på rättvända spelare som kom med fart. Bollnäs fick ägna sin energi att försvara sig.

Ledningsmålet kom efter dryga tio minuter. Joel Wigren är inte en av våra mest notoriske målskyttar, men mot de forna lagkamraterna var krutet torrt. Ett spel inåt bakåt gjorde att Wigren hamnade i skottläge och satte ledningsmålet.
– ”Engan” (Jonas Engström, red anm) spelar en pass snett bakåt som jag lyckas få med mig runt den sista backen. Försöker på ett snabbt avslut, och det blev ju bra, berättar Joel Wigren.

Efter knappa halvtimmen utökade Broberg sin ledning till 2-0 på hörna. Målskytten var Jonas Nygren och detta var även ställningen i halvtid. En första halvlek som Broberg kontrollerat fullständigt, och där hemmalaget Bollnäs hade en del att fundera över.
– Vi sköljer över dem i första halvlek och borde leda med någon boll till, säger Joel Wigren.

I halvtid hade uppenbarligen Bollnäs pratat ihop sig. Det var ett helt annat hemmalag som kom ut, och de tryckte på Broberg hårt. Och de fick utdelning…

Första kvarten i den andra halvleken handlade mest om hemmalaget. Först 1-2 på straff genom Christian Mickelsson och bara minuter därefter även 2-2 signerat juniorerna (födda 2000) Oscar Westh och Philip Flodstam.

Broberg började få ordning på det värsta blödandet, men matchen var ändå helt annan än i den första halvleken. Båda lagen gick för segermålet, men hemmalaget var kanske farligast. Även om inte chanser för Söderhamnslaget saknades…

Tillslut, med kvarten kvar, gjorde hemmalaget 3-2 och jublet på hemmapubliken visste inga gränser. De hade vänt matchen, ett scenario som ingen kunde tänka sig i halvtid.
– Den stora skillnaden mellan första och andra halvleken är att vi släpper bollen betydligt bättre i den första. I andra halvleken blir vi lite för raka i vårt anfallspel som gör att vi åker på omställningar och ger bort taktpinnen till Bollnäs, avslutar Joel Wigren.

Ny uppgift för Broberg i hemmaborgen Helsingehus Arena. Söndag kl 15 och för motståndet svarar Motala. Väl mött då!