Match mot Bollnäs GIF

Förlust i tajt derby

Publicerades den 30 september 2023 10:56

Anders Jansson    Ingemar Persson

Det blev dessvärre förlust i det tidiga prestigederbyt borta mot Bollnäs. Trots ledning i halvtid kunde Bollnäs vända och vinna. Chansen till avancemang i cupen är därmed borta för Brobergs del.

Det var hemmalaget som tog en tidig ledning när Kasper Sandgren på något sätt fick in bollen redan i den tredje minuten. Men Broberg kvitterade nästan omgående genom Fritiof Hagberg och innan halvleken var slut hade Broberg ryckt åt sig ledningen med 3-1. En stabil halvlek av Broberg och humöret på läktaren var på topp.

I andra halvlekens inledning hade både Jonas Engström och Jaakko Hyvönen ett varsitt gyllene tillfälle att öka på ledningen, men fick inte bollen i nät. Istället kunde Bollnäs mellan minut 60 och 69 vända på matchen via en straff och två hörnmål. Hemmalaget höll också undan till seger i en match som i det stora hela var tajt. Det är lite tillfälligheter som avgör i det att Bollnäs får sin utdelning på fasta situationer i andra halvlek.