Match mot Bollnäs GIF

Ett jämt och hett derby

Publicerades den 1 december 2015 11:21

Lennart Jansson

Säsongens första hälsingederby för Broberg/Söderhamns del utspelades på Sävstaås i Bollnäs, detta dagen efter det positiva beslutet i hallfrågan. Broberg/Söderhamn kom till spel utan Robin Redin och Robert Dammbro. Däremot så var Vadim Arkhipkin tillbaka i laget och målet för kvällen vaktades av Henrik Rehnvall, i Robins ställe så fick Erik Jonsson förtroende att spela.

Sävstaås mötte med en besvärlig vind i planens längdriktning och när väl kvällens domare Roland Fager blåste till spel, så fick Broberg/Söderhamn en smakstart på drabbningen. Det var Vadim Arkhipkin som blev frispelad i vänsterinnerposition, elegant framspelad av Filip Skoglund efter tre minuters spel. Fem minuter senare kunde bortalaget utöka ledningen genom Martin Söderberg, åter var det Filip Skoglund som stod för framspelningen.

Ett par minuter senare kunde dock hemmalaget reducera genom Christian Mickelsson och efter ytterligare ett par minuter var även kvitteringen ett faktum, denna gång genom Andreas Westh som hittade rätt på en hörna. Fem minuter senare hade hemmalaget vänt på matchen då Per Hellmyrs hittade rätt på ännu en hörna. Bollnäs fortsatte att skapa de klaraste chanserna men en inspirerad Henrik Rehnvall höll målet fritt från ytterligare påhälsning.

Efter knappa halvtimmens spel så kunde Broberg/Söderhamn kvittera, detta genom Martin Söderberg på egen hand. Tio minuter senare fick hemmalaget ett ypperligt läge att återta ledningen, då Roland Fager hittade ett straffslag för Bollnäs. Henrik Rehnvall visade sig dock från sin bästa sida och kunde parera straffen från Andreas Westh, i stället fick Simon Blomkvist tillbringa en tid i utvisningsbåset. Ett par minuter senare var dock hemmalaget i ledningen då Christian Mickelsson kunde överlista duktige Rehnvall i målet.

Målmässigt hände det inget mer under den första halvleken, utan när det blev dags för paus var ställningen fortfarande 4-3 i hemmalagets favör. Broberg/Söderhamn kunde se tillbaka på en väl genomförd insats under den första halvleken. Henrik Rehnvall presterade en mycket stark insats och försvaret spelade stabilt, där Erik Jonsson gjorde en stark insasts på den ovana backplatsen. Framåt handlade mycket om Martin Söderberg och bakom de flesta av bortalagets anfallsförsök låg en riktigt flitig Filip Skoglund.

Inledningsvis under den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka och halvlekens första mål föll efter knappt tio minuters spel, det var Filip Skoglund, bortalagets främste aktör denna kväll, som hittade rätt på en målvaktsretur. Dessvärre kunde hemmalaget återta ledningen efter ytterligare knappt fem minuters spel genom Chrsitian Mickelsson.

Broberg/Söderhamn gjorde ett rejält försök att komma tillbaka i matchen, men Bollnäs kunde avväpna ett allt mer desperat bortalag och bortsett från ett par utvisningar var det slut på noteringarna i protokollet, även om Broberg/Söderhamn hade några rejäla chanser, Martin Söderberg, Jesper Öhrlund och Erik Jonsson på allvar utmanade Prytz i hemmamålet som med tur och skicklighet kunde medverka till att säkra hemmasegern med 5-4.

Trots förlusten gjorde Broberg/Söderhamn en klart godkänd insats. Henrik Rehnvall i målet och Filip Skoglund var de främsta aktörerna i, det för dagen svartklädda, bortalaget och även Erik Jonsson gjorde en mycket stark insats som ersättare till Robin Redin.