Match mot Bollnäs GIF

Broberg obesegrade och klar för kvarten!

Publicerades den 14 oktober 2017 00:19

David Hansen    

Broberg är obesegrade i World Cup efter två matcher och därmed även redan nu vidare till kvartsfinal. Kvällens seger mot Bollnäs skrevs till 4-2.

Matchbilden blev ganska väntad. Ett Broberg som förde matchen och hade stort bollinnehav, medan Bollnäs lade stort fokus på försvarsspelet och kontringar. En match som kanske inte var den mest underhållande, men ack så spännande.
– Vi var ganska förberedda på den här matchbilden, säger assisterande tränaren Patrik Fryklund.

Bollnäs tog ledningen med 1-0 genom att Ville Aaltonen lyfte på Christian Mickelsson. Den senare fick ett friläge och gör inga misstag. Broberg hade tålamod och fortsatte sitt spel som om inget hade hänt, vilket till slut visade sig vara en vinnarstrategi.
– Nyckelordet ikväll var tålamod, säger Patrik Fryklund.

Precis innan halvtidsvilan kvitterade Broberg till 1-1 genom Jonas Nygren.

Matchen var fortsatt jämn. Broberg försökte och Bollnäs försvarsspel gjorde att Söderhamnslaget inte fick några riktigt farliga chanser. Å andra sidan var Bollnäs målchanser lika lätträknade. Att det var Bollnäs som tog ledningen med 2-1 kändes aningen orättvist, dessutom genom ett slumpmål.

Återbetalning av slumpmål. Linus Forslund kan nog skicka ett tack till den Bollnäsförsvarare som passade honom. Friläge och kvitterat alltså.

Sedan var det Brobergs match sista kvarten. Det tålamod som laget pratat om inför matchen gav resultat. Vadim Arkhipkin satte 3-2 vid en kontring på hörna och fem minuter därefter satte samme Arkhipkin spiken i kistan genom sitt 4-2-mål. Hemsidans skribent (undertecknad) må vara färgad, men segern kändes fullt rättvis.

– Vi är helt klart nöjda med matchen ikväll, även om det kanske inte är perfekt. Vi nötte på med vårt spel och det gav resultat till slut. Så tålamodet är något vi tar med oss till fortsättningen, säger tränare Fryklund.

Broberg spelar imorgon om gruppsegern mot Uralsky Trubnik kl 14.15. Båda lagen är vidare till kvartsfinal. Kvartsfinalen spelas sannolikt mot Sandviken eller Neftyannik. Bollnäs och Veiterä gör imorgon upp om vilka som ska slippa jumboplatsen…

Huvudpartners

Samarbeten