Match mot Bollnäs GIF

Sen kvittering gav poäng i derbyt

Publicerades den 13 januari 2017 22:45

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Sista utomhusderbyt i grundserien på Hällåsen någonsin stod på kvällens program. Återigen som vi blivit lite bortskämda med denna säsongen jämfört med förra så var det även ikväll perfekta förhållanden med vindstilla och ett par minusgrader. Bollnäs stod för motståndet och kom till spel med fullt manskap. I hemmalaget däremot saknades fortsatt trion Joakim Jonsson, Robert Dammbro & Magnus Fryklund. Broberg fick därmed fortsätta med den tillfälligt ihopsatta backtrion med Redin som libero, Skoglund och E. Jonsson som backar.

Detta var inget derby som skulle komma att gå till historien som ett av de mest publikvänliga, då det matchen igenom var tätt med bra försvarspel från bägge lagen, men hög fart blev det dock redan från början. Gästerna tog något smått tag i taktpinnen och tog även ledningen i den 22:a minuten då kapten Westh satte en hörna lågt in bland Brobergsbenen i ”mållinje-muren”. Broberg hade oroväckande svårt att skapa chanser, och skapar nästintill ingenting av värde i den första halvleken. I slutskedet av halvleken får Nygren sätta sig i 10 minuter för bentackling på Ville Aaltonen i bortalaget efter en bentackling som såg lite forcerad ut med de kända gulsvarta ögonen, då spelare B åker rätt in och över benen på spelare A, men matchen skulle ju sluta relativt lyckligt så behöver inte gå in närmare på sådana detaljer.

Andra halvlek börjar avvaktande, och sätts igång först ordentligt när bortalagets Per Hellmyrs sätter en riktigt så kallad ”rackarökare” otagbart i Wasbergs ena kryss från drygt 25 meter och så var det 0-2 på matchtavlan. Broberg vaknar till liv efter detta och har en boll i nät strax efter då Engström föser in bollen och jublar, men lika högt protesterar bortalaget. Linjedomaren dömer mål, men efter långt gångna diskussioner i domarteamet så klev huvudvisslare Jonas Kandell in och blåste bort målet. Men matchen skulle ju sluta relativt lyckligt så behöver inte gå in närmare på sådana detaljer.

1-2 skulle dock komma, då Stefan Larsson fiskar upp slarv i bortaförsvaret och kan dunka in bollen högt och hårt från nära håll bakom burväktare Aihonen. Då återstod 20 minuter. Klockan tickade på oroväckande fort, och som om inte det vore nog så åker Wijk på en återigen mycket tveksam utvisning i den 81:a minuten, då det från läktarvinkeln mest såg ut som att det tog stopp vid sargen för Bollnässpelaren och att Broberg fick tag i bollen, men även här hittade alltså domarteamet en utvisning, men matchen skulle ju sluta relativt lyckligt så behöver inte gå in närmare på sådana detaljer.

Broberg tuggade på fortsatt bra, Söderberg är igenom och tvingar nämnde Aihonen till en stark räddning med drygt 10 kvar, det dröjde tills den 88:e minuten innan kvitteringen skulle komma. Nygren trampar på bra fram på sin högerkant, slår ett hårt inspel som vad det ser ut som skarvas av Stefan Larsson, en försvarare och sen fram till Öhrlund som föser in bollen från nära håll. Elitrapport säger Jonas Nygren, Bandypuls säger Stefan Larsson och undertecknad säger nog Jesper Öhrlund (eller var det t.o.m. självmål?) men matchen skulle ju sluta relativt lyckligt så behöver inte gå in närmare på sådana detaljer. Skämt åsido.

Bollnäs tar en timeout, men det hinner inte hända särskilt mycket mer innan domaren blåser av tillställningen och vi har 2-2 på matchtavlan. Matchvärden Bilmetro utser Stefan Larsson till matchens lirare i hemmalaget medans Andreas Westh tar hand om utmärkelsen för gästerna.
Matchens utropstecken blir målvakten Wasberg.

Detta samtidigt som Vetlanda förlorade med hela 3-12 hemma mot Villa/Lidköping vilket innebär att Broberg nu har hela sex poäng ner till missat slutspel med endast fem matcher kvar att spela, börjar kännas lite nära nu. Vi krigar på!