Baktakt mot VänersborgTorsdagen den sextonde januari var det dags för nästa match för Broberg i jakten på en slutspelsplats, då IFK Vänersborg stod för motståndet hemma på Hällåsen. De yttre betingelserna hade kunnat vara bättre, då ett envist snöande satte stopp för det mesta av spelet, som istället kom att kännetecknas av kamp. Broberg kunde hälsa Robert Dammbro välkommen tillbaka efter sin skadeperiod, däremot tvingades Martin Söderberg avstå kampen. I övrigt fanns alla spelare tillgängliga till spel och den som ersatte Martin var Joakim Jonsson.

Bortalaget tar snabbt kommandot i matchen och den första målchansen noterades i den första minuten med ett hörnslag som inte resulterade. Bortalaget fortsatte att vara det spelförande laget under inledningen, och ganska följaktligen kunde också Vänersborg ta ledningen efter drygt fem minuter då Johan Koch hittar rätt med ett distansskott från vänsterkanten som överraskade Dennis Wasberg i hemmamålet.

Nästan omedelbart var det dags för nästa bortamål, då Joakim Hedqvist blev helt fri efter ett mäktigt målvaktsutkast och fri med Dennis var Hedqvist säkerheten själv och satte bortalaget i förarsätet för matchen. Efter denna mardrömsstart så börjar hemmalaget så småningom få allt mer att säga till om i matchen, även om Vänersborg fortsatte att producera klara målchanser, men försvaret och en Dennis som snabbt revanscherade sig för det första målet.

Efter kvartens spel så skapades en viss spänning i matchen, då Jonas Engström hittade rätt på en hörna, inslagen av Robert Dammbro. Det böljande spelet fortsatte och ju längre tiden gick så fick hemmalaget allt mer att säga till om och efter ytterligare tio minuters spel så visas gästernas tränare, Stefan Karlsson, upp på läktaren efter att protesterat mot dagens domare, Håkan Sjösten, som med några tidiga och tvivelaktiga utvisningar för båda lagen satte sig i en svår situation.

Drygt fem minuter senare kom kvitteringen, åter var det en hörna som resulterade, då Jesper Öhrlund dunkade upp bollen i nättaket. Nu kom en ganska stark period för hemmalaget, även om utdelningen uteblev, I stället var det bortalaget som återtog ledningen med ett par minuter kvar av halvleken, då hemmalaget tappade bollen i vänsterförsvaret och det hela resulterade i att Vänersborg tilldömdes ett straffslag. Fram till punkten gled Joakim Hedqvist och satte bollen i nät bakom en chanslös Dennis.

Totalt sett en jämn halvlek, där vårt, vanligtvis så starka, försvar har släppt till en hel del. De mest framträdande i hemmalaget var Simon Folkesson, som hade del i de flesta av hemmalagets anfallsförsök. Även Jonas Nygren på andra kanten visade prov på goda intentioner. Framåt hade vi svårt att få ut kvalificerade målchanser, även om såväl Engström son Öhrlund har hittat rätt. Trots underläget så var det med goda förhoppningar som vi inväntade på den andra halvleken.

Om det var bortalaget som satte fart på matchen i första halvlek, så var det inget mot vad som hände under den andra, redan i den första minuten kom första mjöligheten, då Wasberg får avvärja ett närskott. Bortalaget fortsatte på den inslagna vägen och minuten senare kom utdelningen, då Robin Lundqvist tog sig runt på vänsterkanten och på något sätt överlistar en överraskad Wasberg i målet.

Fem minuter senare kommer hemmalaget i närkontakt, efter att Jonas Nygren på egen hand tar sig igenom bortaförsvaret och sätter en välbehövlig reducering. Ett mycket elegant bandymål. Ett mål som verkligen ger hemmalaget luft under vingarna och ett par minuter senare är kvitteringen ett faktum, så Jesper Öhrlund i ett trängt läge spelar ut bollen till Joel Edling på högerkanten och Joel tar sig fram till kortlinjen och frispelar Erik Jonsson i centralt läge.

Så här långt in i matchen tydde det mesta på att hemmalaget skulle fortsätta på samma sätt och visst gjordes det försök, men Vänersborgs försvar stod emot, både med tur och skicklighet. Därför kändes nästa mål inte helt motiverat sett till spelet den senaste tiden, då Vänersborg återtog ledningen i och med att Martin Röing hittade rätt på en hörna, detta med drygt tjugo minuter kvar att spela.

Med kvarten kvar att spela så tar sig Simon Folkesson igenom motståndarförsvaret hårt attackerad, men i stället för att få det väntade straffslaget så erhöll Simon endast ett frislag som blev resultatlös. Broberg fortsatte jakten på kvitteringen och en mängd möjligheter skapades framför gästernas mål, men effektiviteten var inte den bästa den här kvällen. I stället var det Johan Koch som fick det avslutande ordet i matchen, så han blev frispelad framför en maktlös Wasberg i hemmamålet och Broberg nödgades inkassera en tung förlust i jakten på en slutspelsplats.

Att ägna sig åt spelarkritik är inte alltid det lättaste, men Jonas Nygren ska ha en eloge för sin insats, inte bara för hans fantastiska mål. Simon Folkesson var nästan lika dominant på andra kanten. Robin Redin gjorde en stabil insats i vanlig ordning trots att försvaret inte var lika ogenomträngligt som vi har blivit bortskämda med. Dennis Wasberg gjorde en hel del goda insatser, men dessvärre lite passiv vid två av baklängesmålen.

Publicerades den 16 januari 2014 23:29
Lennart Jansson    


Huvudpartners